banner177

banner193

Dolardaki sert düşüşün nedeni...

Piyasaya göre ABD ile olası bir gerginliğin ötelenmesi dolar/TL'nin ateşini bir nebze de olsa düşürdü. Dolar/TL bugün son bir ayın en düşük seviyesini gördü.

EKONOMİ 30.05.2019, 15:16
Dolardaki sert düşüşün nedeni...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD'li mevkidaşı ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Donald Trump ile görüşmesiyle birlikte piyasada S-400 füzelerinin tesliminin İstanbul seçimleri sonrasına ertelendiği algısı ile dolar/TL düşüyor. Bankacılar bu pozitif ayrışmanın en önemli nedeninin ABD ile olası bir gerilimin İstanbul seçimi sonrasına ertelendiği izlenimi olduğunu belirtiyorlar.

Bireysel Emeklilik Sistemi fonlarının yatırım kriterlerine dair alınan son kararlarla hisse senedi piyasasına yakın vadede girmesi beklenen 1,2 milyar liralık giriş borsadaki tepki hareketinin güç kazanmasını sağladı.

Bunun haricinde, hafta başında Milli Savunma Bakanı Sn. Akar’ın S-400 teslimatının Haziran sonrasına gecikebileceği açıklaması ve Başkan Erdoğan – Trump telefon görüşmesinde de S-400’lere dair ortak komisyon kurulması teklifimizin yinelenmiş olması, aynı zamanda iki Başkan’ın Haziran sonunda G-20’de görüşecek olmaları itibariyle diyalog ortamının devam etmesi kur hareketinde olumlu yönde ayrışmamızda etkili oldu. Kurda kısa vadeli düşüşlerin devamı kapsamında eğer TRY güçlü performansına devam ederse daha düşük seviyelerin telaffuz edilebileceği konuşuluyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P