banner204

banner177

banner193

banner205

"EMEKLİLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI"

Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars: “Cumhurbaşkanımızın bayram ikramiyelerine enflasyon oranında artış yapılacağı yönündeki açıklaması milyonlarca emekliyi umutlandırmıştı. Ama açıklanan bu artış biz emeklileri gerçekten hayal kırıklığına uğrattı” dedi. 

EKONOMİ 28.04.2021, 12:17
"EMEKLİLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı ikramiyesinin mayıs ayının ilk haftasında hesaplara yatacağını söyledi. Buna göre 3 Mayıs – 7 Mayıs arasında ikramiyelerin ödenmesi bekleniyor. Daha önce enflasyon oranında iyileştirme yapılacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Emekliye bayram ikramiyesi 1100 olarak kararname ile geçireceğiz.” dedi. 

Böylelikle emekliler Ramazan ve Kurban Bayramında olmak üzere 1100 TL ikramiye alacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars: “Cumhurbaşkanımızın bayram ikramiyelerine enflasyon oranında artış yapılacağı yönündeki açıklaması milyonlarca emekliyi umutlandırmıştı. Ama açıklanan bu artış biz emeklileri gerçekten hayal kırıklığına uğrattı” dedi. 

1545 TL OLMASI GEREKİRDİ 

Yapılan ilk açıklamadan sonra beklentilerinin, ikramiyelerin ilk verilmeye başlandığı Haziran 2018’den bugüne enflasyon artışının uygulanması olduğunu belirten Pars, hesaplarına göre de bu rakamın 1.545 TL olması gerektiğini söyledi. 

Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılması kaçınılmaz olmuştur 

Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen bu ikramiyelerin enflasyon karşısında eridiğini ve yapılan 100 TL artışın da beklentilerinin çok çok altında kaldığını söyleyen Pars açıklamalarına şöyle devam etti: “TÜİK’in enflasyon rakamları emeklileri yoksullaştırıyor. Alım gücü her geçen gün düşen emekliler zaruri giderlerini bile karşılamakta zorlanmaktadırlar. Emeklilerin yüzde 60’ı açıklanan açlık sınırının altında aylık alıyor. Emekli boğazından kesiyor, kışın soğukta oturuyor, sosyal yardımlara başvuruyor. Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılması kaçınılmaz olmuştur.” dedi. 

Emeklilerin refah düzeyi o devletin ekonomik seviyesinin göstergesidir 

Emeklilere yapılacak her iyileştirmenin piyasalara olumlu yönde yansıyacağının altını çizen Pars: “Emekliler toplumun temel taşıdır. Emeklilerin refah düzeyi o devletin ekonomik seviyesinin göstergesidir. Emeklilerin yüzü gülerse, herkesin yüzü güler. Şöyle ki; emeklinin yüzü gülerse çocuklarının yüzü güler, torunlarının yüzü güler, esnafın yüzü güler. Emekliye yapılan her iyileştirme piyasaya da yansır. Emekli biriktirmez, emekli yastık altı yapmaz. Aldığını evine harcar, artarsa çocuklarına, torunlarına harcar. Ekonomiyi canlandırır” diye konuştu.  

“Emeklilerin acil çözüm bekleyen sorunları var. Biz bu talepleri her platformda bıkmadan usanmadan tekrarlıyoruz ve çözüm bulana kadar da tekrarlamaya devam edeceğiz” diyen Kenan Pars taleplerini maddeler halinde özetledi:  

  • Emekliler olarak 2000 sonrası emekli olanlar için İNTİBAK istiyoruz… 

  • Emekliler, NORM VE STANDART BİRLİĞİ bekliyor… 506 Sayılı Kanun döneminde olduğu gibi gösterge sistemine geçilmesini ve alt sınır aylık bağlama oranı yüzde 70 olarak belirlenmesini istiyoruz… 

  • Emeklilere yüzdeli zamlar yerine SEYYANEN ZAM ile birlikte refahtan pay verilsin diyoruz… 

  • Emeklilerin, EK ÖDEMELERİNİN YÜZDE 8-9’A ÇIKARILMASINI bekliyoruz… 

  • Emeklilere, SAĞLIKTA KATKI PAYI MUAFİYETİ verilmesini bekliyoruz… 

Emeklilerin öncelikli beklentilerini sıralayan Pars son olarak şunları söyledi; Ramazan ayının son 15 gününü evde kapalı olarak geçireceğimiz günlerde  sofralarımız boş kalacak verilen ikramiye emeklinin borçlarını bile kapatamayacak, önceki yıllarda  yaşadığımız o güzel ramazanları arıyoruz, inşallah bu 15 günlük kısıtlama sonucuda korana virüs illetinden kurtuluruz ve eski günlerimize döneriz. Burdan tüm islam aleminin mübarek ramazan ayını kutlar,huzur ve bereket getirmesini niyaz ederim.                                                                                                                                                                                                                                 Burdan parlomento’daki milletvekillerine sesleniyorum, şu mübarek günlerde emekliyi sevindirin,duasını alın demek istiyorum.Emeklinin duasını almak, Ana-Baba duasını almak gibidir. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P