banner177

banner193

"ENİNDE SONUNDA MB FAİZ ARTIRACAK"

5.5 milyon öğrencinin KYK borçlarının faizleri silindi. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Tabii Hükümet de bunları cebinden ödemeyecek, para basılarak bütçe açığı kapanacak, enflasyon olarak dönecek" dedi. Hükümetin faiz politikasını eleştirmeye devam eden Demirtaş, "Eninde sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz artıracak!" dedi.

EKONOMİ 19.07.2022, 14:26
"ENİNDE SONUNDA MB FAİZ ARTIRACAK"

Prof. Dr. Özgür Demirtaş Hükümetin faiz politikasını eleştirdi. Sosyal medya hesabından değerlendirme yapan Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

"Eninde sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Faiz artıracak! O zaman biz de soracağız: Bunca inat nedendi? Hani Faiz enflasyonun nedeniydi? Hani, Hani, Hani?.."

“Hükümet eninde sonunda ya faiz arttırmak zorunda kalacak (bunca inatları boşa gidecek), çok geç gelen karar buruk olacak. Ya da inadına devam edecek TL zayıf kalınca enflasyon boğacak… Üzülüyorum. Vallahi Billahi üzülüyorum.”

Bütçe açığı gümbür gümbür enflasyon olarak gelecek
Özgür Demirtaş dün sosyal medya hesabından gece başka paylaşımlar da yaptı. Demirtaş, bir vatandaşın, “Senin bilimselliğin de yetti. Bir huzur vermiyosun” eleştirisine cevaben şunları yazdı:

“Vallahi kardeşim haklı Fazla bilimsellik can sıkıyor :-) Ama ben doğruyu söylemeden duramam. Bütçe açığı size gümbür gümbür enflasyon olarak dönecek.”

Hükümet KYK borçlarını cebinden ödemeyecek
Prof. Dr. Demirtaş, KYK borçlarının silinmesiyle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “KYK borçlarının fahiş faizlerinin silinmesi için Hükümete baskı yapan Muhalefet partilerini tebrik ederim. Tabii Hükümet de bunları cebinden ödemeyecek, para basılarak bütçe açığı kapanacak, enflasyon olarak dönecek. O yüzden hükümetin başka harcamalarında tasarrufu şart.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P