banner209

banner177

banner193

Hibe desteğini kaçırmayın !

Protime  Projedanışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kurt, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Destekleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. ​Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı 13.Etap kapsamında yüzde 50 hibe programı yayınlandığını belirten Kurt, milyonlarca liralık hibe destekleri hakkında çağrı yaptı. Mesut Kurt, hibe desteği verilen alanları ve verilecek destekleri ise şöyle sıraladı,

EKONOMİ 23.08.2019, 18:35 24.08.2019, 10:41
Hibe desteğini kaçırmayın !

HABER: SERCAN GÜLER

Protime  Projedanışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Bkanı Mesut Kurt,  başvuruların gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılabileceğine vurgu yaparak, “Kırsal ekonomik alt yapı konularından el sanatları ve katma değerli ürünler hariç başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin, Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir.” dedi.

DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesine yönelik usul ve esasları içeren tebliğle kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin yatırımları için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin hususlar belirlendi.

SON BAŞVURU 30 EYLÜL

Başvurular, tebliğin yayımlanma tarihinden itibaren 60 gün içinde gerçekleştirileceğini vurgulayan Kurt, “Son başvuru tarihi 30 Eylül 2019. Başvurular,  www.tarimorman.gov.tr adresinden yapılmalıdır. Yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma son tarihi 15 Kasım 2020’dir.” uyarısında bulundu.

1 MİLYON 750 BİN LİRAYA KADAR DESTEK

Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler veya tüzel kişilerin ekonomik yatırım konularında başvuruda bulunması halinde hibeye esas proje tutarı, yatırım niteliği yeni tesis olan başvurulardan 2 milyon 500 bin lira, tamamlama olan başvurularda 1 milyon 750 bin lira ve kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyon olan başvurularda 1 milyon 250 bin lira üst limitini geçemeyecek.

DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

ALT LİMİT 50 BİN LİRA

Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında da hibeye esas proje tutarı 500 bin liraya kadar olabilecek. Hibeye esas proje tutarı alt limiti 50 bin lira olacak. Proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Diğer yüzde 50'si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin edecek.

GERÇEK KİŞİLER İÇİN DESTEKLER

Gerçek kişilere yapılacak hibe desteklerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Kurt, yeni tesis olan başvurulardan 1 milyon 250 bin lira, tesis tamamlama başvurularında 1 milyon lira, tesislerin kapasite artırımı ile ilgili işlemler için ise 750 bin lirayı geçmemek kaydıyla yüzde 50 hibe desteği verileceğini ifade etti.

DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

HİBE DESTEĞİ VERİLECEK ALANLAR

  • Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında %50 hibe programı yayınlandı. Buna göreekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında destek verilecek alanlar şöyle açıklandı;
  1. Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
  2. Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
  3. Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
  4. Soğuk hava deposu,
  5. Çelik silo,
  6. Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
  7. Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,
  8. Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,
  9. Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,
  10. Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitim

Yorumlar (4)
Ilyas özdemir 5 yıl önce
Hayvan yetistirisiyim ne yapmam gerekir hiybe alabilmem icin
Barış 5 yıl önce
Gezen tavuk yumurtası çiftliği kurmak istiyorum hihe kredi alabilirmiyim
Furkan demir 5 yıl önce
Küçük baş hayran yetiştiricisiyim hibe alabilmek için ne yapmam gerekir
Reyhan aydın kurt 5 yıl önce
Yalova Armutlu'da 100 baş hayvan bakabikecegimşz çiftliğimiz var. 25 yıl önce devlet devlet desteği ve projesi ile yapılmış. Modernizasyon için teşvik alabilirmiyiz
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:49
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:12
Yatsı 21:44
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P