banner204

banner177

banner193

banner205

İŞ DÜNYASININ GÖZÜ EKONOMİDEKİ REFORM ADIMLARINDA

 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, pandemi sonrası iş dünyasının en önemli motivasyon kaynağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başta hukuk, demokrasi ve ekonomi alanında atılacak reform adımları olduğunu söyledi.

EKONOMİ 19.01.2021, 12:05
İŞ DÜNYASININ GÖZÜ EKONOMİDEKİ REFORM ADIMLARINDA

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ekonomide yeni döneme dair açıklamalarda bulundu. Geçen cuma günü Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu olarak Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomide reform çalışmalarına yönelik önemli mesajlar verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı’nın yatırım, üretim, ihracat ve istihdam olmak üzere 4 ana konuya vurgu yaptığını ifade eden Başkan Burkay, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu 4 ana unsurun yeni dönemde ekonominin olmazsa olmazları olacağını ifade etti. Bu alanda yapılacak çalışmaları bizlerle paylaştı. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları 2021 yılı ve sonrası için Türkiye ekonomisine yönelik umutlarımızı artırdı.” diye konuştu.
Yeni normalde yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik atılacak adımların büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Burkay, bu noktada önemli unsurlardan birinin finansmana erişim ve finansman maliyetleri olduğuna dikkati çekti. “Tedarik zincirindeki değişimle birlikte Türkiye’de gerçekten büyük bir yatırım iştahı ve arzusu var.” diyen Başkan Burkay, “Bu, dış piyasalardan gelen talepler doğrultusunda şekillenen bir süreç. Ancak yatırım yapabilmek için uygun maliyetli ve uzun vadeli yatırım finansmanı gerekiyor. Toplantıda bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. Bu konuda özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerekli çalışmaların yapıldığını, yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı yeni bir süreci başlatma noktasında finansman kaynaklarının iş dünyasının kullanımına sunulacağını ifade ettiler.” dedi.

 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P