banner177

banner193

KOBİ’leri Dijital Çağa Hazırlayan Merkez: BURSA MODEL FABRİKA

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hazırlanan Bursa Model Fabrika, yalın üretim süreçleriyle birlikte kalite ve verimlilik artışı sağlarken, Bursalı firmalara dijital dönüşüme geçişte rehberlik ediyor. Üretim geliştirme modelleri ile gerçek fabrika ortamı gibi kurgulanan Bursa Model Fabrika’dan eğitim alan işletmeler ayrıca eğitim hizmet giderlerinin 70 bin TL’ye kadar olan kısmı için destek alabiliyor.

EKONOMİ 05.11.2020, 10:12 05.11.2020, 10:14
KOBİ’leri Dijital Çağa Hazırlayan Merkez: BURSA MODEL FABRİKA

BTSO tarafından, Sanayi Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) destekleriyle yürütülen Bursa Model Fabrika (BMF), deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak teori ve pratiği birleştiriyor. Fabrika, KOBİ’lerin dijital üretime geçiş uygulamalarına hız kazandırırken, başta Bursalı firmaların bu sürece adaptasyonlarını kolaylaştırıyor. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde geçtiğimiz yıl Mart ayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kent protokolünün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Model Fabrika, işletmelerin dijital dönüşüme geçişinde öncülük ediyor.

70 BİN TL’YE KADAR DESTEK

Hayata geçirdiği 40’ı aşkın projeyle Türkiye’ye örnek çalışmaların merkezi haline gelen BTSO liderliğinde, iş dünyasının talepleri doğrultusunda oluşturulan Model Fabrika’dan eğitim alacak işletmelere önemli destekler de veriliyor. KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında kurgulanan Model Fabrika’dan eğitim alan işletmeler, KOSGEB’den 70 bin TL’ye kadar destek alabiliyor.

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

BTSO yalın üretim süreçleriyle birlikte verimlilik ve kalite artışı sağlamak için kurguladığı Bursa Model Fabrika’da işletmelere yönelik eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Firma üst yöneticilerine ilk olarak sınıf ortamında işletmelerdeki verimlilik ve kaliteyi artırmak için 19 ayrı modül hakkında eğitimler veriliyor.

İŞLETMELER YALIN ÜRETİM VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM YETKİNLİĞİ KAZANIYOR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, hayata geçirdikleri projelerin Bursa’da sanayinin dönüşüm ihtiyacına destek verdiğini söyledi. Bursa sanayisini dünyadaki yeni nesil sanayi anlayışına uygun şekilde yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Burkay, “Model Fabrika projemiz, bu alanda attığımız en önemli adımlardan biri. Projemiz ile KOBİ’lere deneysel öğrenme tekniklerini kullanarak yalın üretim ve dijital dönüşüm yetkinliği kazandırıyoruz.” dedi.

YÜZDE 60’A ULAŞAN VERİMLİLİK ARTIŞI

Proje ile dijital dönüşüm yolundaki sanayi firmalarına ışık tuttuklarını belirten İbrahim Burkay, “Model Fabrika’da proses yaklaşımı, kaizen, SMED, yetkinlik yönetimi, iş istasyonu tasarımı ve enerji verimliliği gibi konularda 19 ayrı modülde eğitimler veriliyor. Firmalarımız özellikle dijitalleşme ve yalınlaşma konusunda ihtiyacı olan adımları eğitimlerimiz sayesinde zamanında ve kanıtlanmış tecrübelere dayalı olarak alabiliyor. Model Fabrika’da sunduğumuz teorik ve uygulamalı eğitimlerden faydalanan KOBİ’lerimiz üretkenlik, kalite, maliyet ve enerji verimliliği konularında önemli aşamalar kaydetti. Eğitimlerin akabinde görevli danışmanlarımızla kendi fabrikalarını düzenleyen işletmelerimiz verimliliklerini yüzde 10 ila 60 oranında artırdı. Herhangi bir ilave yatırıma gerek olmadan, sadece iş yapma teknikleri ve makine parkurları düzenlenerek bu başarı elde edildi.” açıklamalarında bulundu.

BTSO’DAN MAKRO DÜZEYDE 40 PROJE

BTSO’nun vizyonuyla Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen projeler firmaların üretimine, dönüşümüne ve ihracatına çok önemli katkılar sunuyor.  Türkiye’nin ilk yüksek teknoloji odaklı OSB’si TEKNOSAB, en fazla mesleki yeterlilik ve belgelendirme yetkisine sahip MESYEB, yeni nesil araştırma ve mükemmeliyet merkezlerini barındıran BUTEKOM, alanında dünyanın en iyi 5 merkezi arasında bulunan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim ve Deneyim Merkezi - GUHEM, firmaların ihracat odaklı büyümesine katkı sağlayan Ur-Ge ve Küresel Fuar Acentesi gibi projeler, kent ekonomisinin katma değerli üretim ve Türkiye’nin ihracat odaklı büyümesine destek sağlıyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P