OTOMOBİL DEVLERİNİN DÜNYADAKİ SESİ BURSALI ‘SEGER’ ​​​​​​​

Bursa’nın dünyadaki sesi olan Seger, yılda 10 milyonu aşkın korna üretimi ve satışı ile alanında dünyada ilk 10 içerisinde yer alırken; Renault, Isuzu, Audi, Honda, Mercedes-Benz, Volkswagen, Tesla, Nissan, Ford, Dacia gibi global otomotiv firmalarının yanı sıra yerli otomobilimize de korna tedarik ediyor.

EKONOMİ 10.05.2023, 12:15
OTOMOBİL DEVLERİNİN DÜNYADAKİ SESİ BURSALI ‘SEGER’ ​​​​​​​

ÖZEL HABER- BURSAHABERDAR- SERCAN GÜLER 

Seger Korna Yönetim Kurulu Başkanı Selim Baykal, Seger hakkında bilgiler verdiği açıklamasında sektöre dair açıklamalarda bulundu. Bursa’da 1981 yılında korna üretimi ile yola çıktılarını aktaran Başkan Selim Baykal, “Bugün dünyanın önemli korna markaları arasında yer alarak global ticaret serüvenimizi sürdürüyoruz. İç ve dış piyasalardaki korna tedariği liderliğimizin yanı sıra,  ticari ürün olarak ürün gamımızda ampuller ve sadece yurtdışı pazarına satışını yaptığımız akü grubu da yer alıyor.” İfadelerini kullandı.

4 SANİYEDE 1 KORNA ÜRETİYOR

“Teknolojik gelişmelere göre sürekli revize ettiğimiz hatlarımızda 4 saniyede 1 korna üreterek rekor denecek sürede ürünü paketleme aşamasına getirdik.” İfadelerini kullanan Baykal şöyle devam etti,  “Seger bugün Türkiye sınırlarını aşarak dünyanın önde gelen otomotiv devlerinin tedarikçisi konumunda.  Yılda 10 milyonu aşan kapasitemizle korna üretimi ve satışında dünyada ilk 10’da yer alıyoruz.  Renault, Isuzu, Audi, Honda, Mercedes-Benz, Volkswagen, Tesla, Nissan, Ford, Dacia gibi global otomotiv firmalarının yanı sıra artık yerli otomobilimize de korna tedarik ediyoruz.”

TÜRKİYE VE ÇİN’DE 2 DEV FABRİKA

“Türkiye ve Çin’de faaliyet gösteren 2 fabrikamızda 370’in üzerinde çalışanımız ile ürün tasarlama, iş süreçlerini yönetme, geliştirme ve üretme kapasitemizle Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya kıtalarında 70’den fazla ülkeye ihracat yaparak ülkemizin dış ticaret hacmine de önemli katkı sağlıyoruz.  Ürünlerimizi www.segerauto.com sitesinde sadece yurt içi pazardaki son tüketicilerle en kısa sürede buluşturarak müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz.”

“ELEKTRİKLİ ARAÇLARA ÖZEL İKAZ SİSTEMİ GELİŞTİRDİK”

Seger’in elektrikli araçlara ilişkin yatırımlarına ve geliştirdikleri AVAS sistemine değinen Baykal, “Elektirikli araçlara ses dizayn etme çalışmalarımız uzun zamandır devam ediyor. Elektrikli araçların özellikle düşük hızlarda seyrederken yayaları suni motor sesiyle uyaracağı Akustik Araç İkaz Sistemi'ni (AVAS) geliştirdik. AVAS elektrikli araçlarda kullanılan bir akustik ikaz cihazı. Biliyorsunuz elektrikli araçlar çok sessizler. Bu sessizlik de aslında trafik güvenliği ve yaya güvenliği için bir risk oluşturuyor. Yayalar herhangi bir ses olmadığı için elektrikli aracın geldiğini fark edemiyorlar. Daha sonrasında da bu riski ortadan kaldırmak için bu regülasyonlar altında gerekli olarak tanımlanmış ve bu akustik uyarı sistemi elektrikli araçlarda kullanılması zorunlu hale geldi. Biz de kornadaki 40 yıllık üretim ve tasarım birikimimizi AVAS'a yönlendirdik. AVAS’a elektrikli ve hibrid otomobillerde 30 kilometre hıza kadar motor sesini simule eden yani araç sesi çıkararak yayaları ve diğer otomobilleri uyaran sesli ikaz cihazı da diyebiliriz. Bu cihazı, kornaya ek olarak hoparlöre benzer bir aygıttan motor sesi verecek şekilde tasarlıyor ve üretiyoruz.”

ARAÇ AYDINLATMA SİSTEMLERİNDE DÜNYANIN TERCİHİ SEGER

Hem Türkiye’ye hem de dünya pazarına otomobil iç ve dış aydınlatma çözümleri sunduklarını aktaran Baykal, “Otomobil iç ve dış aydınlatma grubunda hem Türkiye, hem de dünya pazarına halojen, minyatür ve xenon (HID) ampuller sunuyoruz. Ürün talep eden yurt içindeki ve yurtdışındaki müşterilerimize tedarik zincirini bozmayacak şekilde mümkün olduğunca ürün tedariki sağlıyoruz. Seger’in araç iç ve dış aydınlatma ürün gamındaki Standart, Super Vision, Crystal White, Xenon Yellow ve Xenon White Ultra halojen ampulleri sürücülere her mevsimde ve zorlu koşullarda gece veya gündüz fark etmeksizin güvenli görüş imkânı sağlıyor. Seger özellikle standart ampullere göre 20 metreye kadar daha uzun ışık menziline sahip Super Vision, sisli karlı ve yağmurlu havalarda daha iyi görüş sunan Xenon Yellow’un yanı sıra Off-Road araçları için ideal olan Crystal White ile sürücülerin 1 numaralı tercihi olmakta oldukça iddialı.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:48
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:13
Yatsı 21:46
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P