banner177

banner193

ULUDAĞ OSB YENİ ÇARŞI PROJESİNİ 2022 YILINDA  BAŞLATIYOR

Uludağ OSB (Organize Sanayi Bölgesi) Başkanı Yunus Aydın, bölgedeki proje çalışmasıyla ilgili tarih verdi. Aydın, projenin 2022 yılında kendi alanında başlayacağını ifade etti.

EKONOMİ 10.10.2021, 16:15 12.10.2021, 11:02
ULUDAĞ OSB YENİ ÇARŞI PROJESİNİ 2022 YILINDA  BAŞLATIYOR

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nin başarılı Başkanı Yunus Aydın önemli açıklamalarda bulundu. Ara eleman sıkıntısından, eğitim yatırımlarına kadar birçok konuda bilgi aktardı.

ARA ELEMAN SIKINTISI TEKNİK OKUL İLE ÇÖZÜLECEK

Eğitim politikalarında geçmiş dönemde yapılan hataların bugün düzeltilmeye çalışıldığını ifade eden, Başkan Aydın, OSB bölgelerine verilen teknik okul kurulma hakkının önemli bir dönüm noktası olduğuna değindi. Ara eleman sıkıntısı çeken OSB’lerin kendi elemanlarını yetiştirmek için teknik okul kurabileceğini belirten Başkan Aydın, 2023 yılında Uludağ OSB için teknik okul yapma projelerinin olduğunu ifade etti.

 “KENDİ MARKAMIZI OLUŞTURMALIYIZ”

Markalaşma konusuna da dikkat çeken Başkan Aydın, “Dünyaya ürettiğimiz ürünleri kendi ismimiz ile satmalıyız. Özellikle Türkiye’nin lokomotif sektörü olan tekstil sektörü markalaşma konusunda istenilen seviyede değil. OSB bölgelerinin temelini oluşturan tekstil sektörünün her anlamda dünyaya ayak uydurması gerekiyor. 2000’li yılların başında yapılan atılımlar ve çıkarılan organize sanayi bölgeleri kanunlarıyla, iyi bir gelişim sürecine girildi. Dünyaya örnek olan çalışmalara imza atıldı, birçok ülke Türkiye’nin organize sanayi bölgelerini kendisine örnek aldı. Yapılan çalışmalar takdirle karşılandı. Bunları şu yüzden söylüyorum; markalaşmayı becerebilirsek, tekstil Türkiye’nin kalıcı sektörü olur.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Uludağ OSB’deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili son durum hakkında bilgi veren,  Aydın, “Biz 3 belediye başkanıyla kentsel dönüşüm protokolü yaptık. Aslında kentsel dönüşüm OSB’lerin sorumluluk alanında olan bir şey değil ama bu proje Gürsu’nun kurtuluşuydu. Hatta Kestel ve Yıldırım için de aynı durum söz konusuydu. Ancak bu konuyu Gürsu Belediyes’ine anlatamadık. Planlarını bugüne göre değil geleceğe göre şekillendirmeleri gerek. Yaklaşık 2011 yılından bu yana kentsel dönüşüm konuşuyoruz. Kentsel dönüşümü neden biz yapıyoruz. Çünkü Uludağ OSB kurulmadan önce o alanda 877 tane hisse OSB alanının içinde çöp parsel olarak biriktirilmiş. Ayrıca birkaç parselin satışı yapılmış. Sanayi parsellerindeki hisselerin satılmasında Uludağ OSB, Gürsu Belediyesi’ne büyük müsamahakarlık gösterdi. Bunların bilinmesi gerekiyor. 2009 yılında çıkan kanunda, yerlerin rayiç bedelle satın alınabileceği ifade ediliyor. Biz yine de kimseyi kırmamak adına rızayla bu işi çözmeye çalıştık. Ancak işin içinden bir türlü çıkamadık. Bu işin Gürsu Belediyesi ile olmayacağını anlayınca, Afyon’da bulunan Afium projesi gibi bir projeyi hayata geçireceğiz. Çünkü OSB’lerin konut yapma izni yok. Bizde kentsel dönüşüm alanını kendi ticaret alanımızı yapıp değerlendireceğiz. Bir kez daha söylemek isterim ki Gürsu da Kestel de çok şey kaybetti. Ama bizim yapacağımız proje Gürsu için değerli olacak.” diye konuştu. Ticari alan projesi ile ilgili tarih veren, Yunus Aydın 2022 yılında yeni çarşı projesinin başlayacağını ifade etti.

EĞİTİME ULUDAĞ OSB DESTEĞİ

Gürsu’da eğitim yatırımları için de çalışmalar yapacaklarını belirten, Başkan Aydın, öğrenci sayısının sınıflarda 35’in üstünde olduğunu ifade etti. 40-50 kişilik sınıflarda çocukların ders gördüğünü belirten Aydın, şunları söyledi: “Sanayici olarak taşın altına elimizi koymak istedik. Mevcut durumda boyahanelerin olduğu bölgelerdeki çocuklarımızın da karbondioksit solumamasını istemedik. Yeni alanlar oluşturarak mevcut derslik sayısını arttırmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile ön anlaşma imzaladık. İnşallah kısa süre içinde bunu protokole dökeceğiz. Proje tamamlandığında şehrin doğu yakası eğitim konusunda rahat bir nefes alacak.”

Ayrıca bu konuda desteklerinden dolayı Gürsu Kaymakamı Sayın Naif YAVUZ’ a teşekkür etti.

ÇEVRE DOSTU SANAYİ HEDEFİ

OSB olarak dünyanın geleceğine göre projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Aydın, “Suyun tekrar geri dönüşünü sağlayacak endüstriyel tesisler planlıyoruz. OSB’miz Bursa’daki Yeşil Çevre Atıksu Arıtma Kooperatifine üye. Bölge firmalarımız atık su deşarjlarını buraya yapıyor. Ancak biz kendi arıtma tesisimizi kurup çalıştırmak ve oradan çıkan suyu ileri arıtmaya tabi tutup, yeniden üretimde kullanmak için projeler geliştirdik. Bu proje bizim için kaçınılmazdı. OSB’ler için üretim ne kadar önemliyse, doğayı korumak da o kadar önemli olmalı. Doğaya zarar vermeyen bir sanayi oluşumunu en kısa sürede yakalamamız gerek.” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P