UVE; ÜRETİLMEYENİ ÜRETİYOR, TÜRKİYE SANAYİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Alanında Türkiye’nin en kapsamlı özel laboratuvarı durumunda olan Kal-Met Kalibrasyon başta otomotiv sektörü olmak üzere İnşaat, Gıda, Tarım, Tekstil ve Havacılık sektöründe  3 binin üzerinde müşteriye periyodik kalibrasyon hizmeti vermeyi sürdürüyor.

EKONOMİ 10.08.2023, 11:15 10.08.2023, 11:24
UVE; ÜRETİLMEYENİ ÜRETİYOR, TÜRKİYE SANAYİSİNE KATKI SAĞLIYOR


Kal-Met Kalibrasyon markası olan UVE, kalite kontrol test cihazları üretimini,  “İşimiz Doğru Ölçmek” prensibi ile sürdürüyor. UVE markasıyla üretilen ürünler Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarında kullanılıyor.

BİRÇOK SEKTÖR KENDİ LABORATUVARLARINDA UVE’NİN MAKİNELERİNİ KULLANIYOR

Kal-Met Kalibrasyon Yönetim Kurulu Başkanı Vesile Uslukılıç, Kal-Met markası UVE hakkında bilgiler verdi. Kal-Met Kalibrasyon’un sektördeki tecrübesi ve bilgi birikimiyle UVE Markasıyla birçok sektörün kendi laboratuvarlarında kullanılabilecekleri test ve kalibrasyon cihazlarının üretimlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi, “Temel hedefimiz ülkemizde üretilmeyen katma değeri yüksek ürünleri üretip hem ithalatı azaltmak hem de istihdam sağlayarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamaktır. Orta ve uzun vade hedeflerimiz arasında; ölçüm ve test cihazlarımızla UVE markamızı dünyanın önde gelen markalarından biri yapmak yer alıyor.” dedi.

UVE, DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Kalmet Kalibrasyon markası UVE’nin ürettiği yeni nesil yerli Kalite Kontrol Test Cihazları’nın yazılım ve fonksiyonel kolaylığı ile öne çıktığını ifade eden Uslukılıç, önemli referanslarımız arasında “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ), TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), Suudi Arabistan Meteoroloji Ensitüsü, Türk Standartları Ensitüsü Gebze Kampüsü, TÜBİTAK UME ve Üniversiteler yer alıyor.” dedi.  

Uslukılıç, UVE’nin tasarlayıp ürettiği makinelerin farklı endüstrilerin ihtiyaçlarına çözüm olduğunu ifade ederek; “Türkiye, savunma sanayisi alanında son yıllarda gerçekleştirdiği adımlarla dünyada söz sahibi bir konuma yükseldi. Bu alanda da hizmet verebilecek donanıma ve kapasiteye sahibiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:55
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:07
Yatsı 21:37
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P