banner177

banner193

07.12.2019, 03:36

Engellere engel olunuz


Her birimizin başına gelebilecek engellilik durumu, dünyamız var olduğu günden bu yana toplumlarda çözüm aranılan, engelli bireylerin hayat şartlarının iyileştirilmesi adına çalışmalar yapılan ve bugün bilinçlenme, farkındalık konusunda tam istenilen düzeyde olmasa da belirli bir noktaya gelinen bir konu.

Bununla birlikte dezavantajlı bireylerimizin, hayat şartlarını iyileştirmek adına yapılan ergonomik çalışmalar, önce şahsımdan başlayarak ailelerimizin toplumumuzun devletimizin işin özü herkesi yakinen bilinçli, çözüm odaklı ve farkında olması gereken önemli bir durumdur.

        Tabi bununla alakalı herkes kendi gücü nispetinde dokunmaya, bireylerimizin karşılaşacağı sorunlara çözüm getirmeye çalışıyor iyi niyetli olarak.
       Artık engelli bireylerimize yardım etmekten ziyade bizimle aynı şartları paylaşmalarının bir hak olduğunu bilelim, klasik balık tutma konusuna girmeyeceğim. Hakları hak sahiplerine teslim edelim. Kaliteli yaşam hepimizin hak ettiği bir durumsa, engelli bireylerimizde bizimle eşitler. Fazla da bir şey istemiyorlar “Engel koymayın” yeter.      
       Bununla birlikte   engelli bireylerimize engel teşkil eden sorunları yoğunlukla gündeme getirdiğimiz önemli gün ve haftalarımızda mevcut.  Engelliler günü, engelliler haftası, etkinlikler, programlar, farkındalık adına mesajlar verdiğimiz  bir engelliler gününü daha geride bıraktık, artık günümüzde bu konuya biraz daha duyarlı olan toplumumuz güzel dokunuşlar ile dezavantajlı bireylerimiz için güzel işler çıkarmaya çalıştı.
Asıl mesele bundan sonra başlıyor farkında ve duyarlı olduğumuz bu konu hakkında; duyarlılığımızı 1 seneye hatta önümüzdeki tüm yıllara yayabilecek miyiz?
      Engelsiz sosyal yaşam alanlarını hiçbir engel çıkartmadan toplumumuza sunabilecek miyiz? Kaçımız Türk işaret dili öğrenecek, kaçımız sarı şeritli yürüme yollarını işgal etmeyecek, kaçımız engelli, otoparkına arabasını bırakmayacak?
       Kaç kurumumuz, kaç şirketimiz erişe bilirlik konusunda bir adım daha fazla atacak?  Birazda bunlara bakmak istiyorum, 3 aralıkta  12-15 mayısta  farkındalık adına, duyarlılık adına etkinlikler tabiki de  yapalım lakin senenin diğer günlerinde de hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmayalım….

 


 

Yorumlar (1)
EMİNE KOÇ KARACALI 4 yıl önce
Gerçekleri yazıya döküp burdan engelli engelsiz vatandaşlarımıza ve iş adamlarımıza gereken mesajlar verdiniz sayın ömür dilekmen size tüm engelliler adına kutlarim Geleceğin engellisi adayıyız bunu hiç unutmayalım
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P