banner209

banner177

banner193

AÇIKLANMASI MUHTEMEL O KARARLAR VE YASAKLAR !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı'na kadar ülkeyi dinlendirmek istiyoruz" açıklamasının yankıları sürerken yeni kararlar bugün (13 Nisan) açıklanacak. Erdoğan açıklamaları öncesi alınması muhtemel kararları sizler için derledik.  İŞTE MADDE MADDE ALINABİLECEK O KARARLAR

GÜNDEM 13.04.2021, 11:14 13.04.2021, 13:01
AÇIKLANMASI MUHTEMEL O KARARLAR VE YASAKLAR !

Çok daha sert önlemler alınacak

Reuters'e konuşan üst düzey iki kaynak kısa ömürlü olan normalleşme sürecinin planlandığı üzere ilerlemediğini ve Kabine'de yeni yasak kararları geleceğini söyledi. İsminin paylaşılmamasını isteyen yetkili isim, "Çok daha sert önlemler almak dışında bir çözüm yokmuş gibi duruyor" dedi ve toplantının Bilim Kurulu'nun pazartesi günü aldığı kararlar doğrultusunda hareket edeceğini aktardı.

YAŞ KISITLAMASI

- 65 yaş üstü ve 20 yaş altına dönük sokağa çıkma saatlerinde değişiklik yapılabileceği de belirtiliyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

- Çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitime 8’inci ve 12’nci sınıflar haricinde ara verilmesi de düşünülüyor. Ramazanda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle öğretmenlerin aşılama oranının arttırılması da amaçlanıyor.

MESAİ SAATLERİ

- Kamuda kademeli mesaiye geçişten toplu iftarların ve sahurların yasaklanması, aile ve akraba ziyaretlerinin kısıtlanması da düşünülen formüller arasında.

SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ DEĞİŞEBİLİR

Hafta sonu ve hafta içi belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının iftar ve sahur saatleri dikkate alınarak sürelerinin değiştirilmesi gündemde olacak.

ŞEHİRLERARASI SEYEHAT

- Özellikle Ramazan Bayramı’nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla şehirlerarası seyahatlere kısıtlamaların getirilmesi bekleniyor.

SEYAHAT YASAKLARI

- Hastanelerdeki doluluk oranlarının artmasına paralel olarak iftar ve sahur vakitleri başta olmak üzere hareketliliğin azaltılması, vaka sayısının düşürülmesi amacıyla önümüzdeki bir aylık dönemde “toplu ziyaretler” yasaklanacak.

Kafe ve restoranlar ise sadece paket servis ile hizmet verebiliyor. Bu karar bugün yürürlüğe girdi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:54
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:08
Yatsı 21:39
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P