banner177

banner193

ALFATLI, "GERÇEK VAKA SAYILARI AÇIKLANMALIDIR"

Büyük Birlik Partisi Bursa’da basın toplantısı düzenledi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı’nın katıldığı toplantıda Bursa ve ülke gündemi değerlendirildi. Alfatlı, yaptığı açıklamada koronavirüs ile mücadele kapsamında gerçek vaka sayılarının açıklanması gerektiğini, deprem gerçeğine karşı bir an önce tedbirler alınmasının şart olduğunu ve ekonomi alanında yapısal reformların gerekli olduğunun altınız çizdi. İŞTE DETAYLAR

GÜNDEM 17.11.2020, 16:54 17.11.2020, 17:10
ALFATLI, "GERÇEK VAKA SAYILARI AÇIKLANMALIDIR"

 ÖZEL HABER: SERCAN GÜLER- BURSA HABERDAR  

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Salih Uçak’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda Uçak, “18 Ekim 2020 tarihinde Büyük Birlik Partisi’nin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilimizden partimizde görev alan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum.” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısının açıklamalarından satırbaşları,

“GERÇEK RAKAMLAR AÇIKLANMALI”

“Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken yeni normal düzende hayatımızı devam ettirmek zorundayız. Sağlık çalışanlarımıza, sağlık alanında hizmet veren tüm vatandaşlarımıza minnettarız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm hastalarımıza ise acil şifalar diliyorum. Pandemi tedbirleri üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Sayılarla ilgili gündemimizde ciddi bir kafa karışıklığı var. Bu konuyla ilgili bütün veriler açık ve şeffaf şekilde kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Vatandaşların, koronavirüs vaka sayılarını bilme hakkı var. Bu konuyla ilgili de özellikle kendimizden çok sevdiklerimizi korumak adına bu tedbirlere uyulması gerekiyor. Tedbirlere uyduğumuzda kendimizi koruduğumuz gibi sevdiklerimizi de korumuş oluyoruz.  Tüm sağlık çalışanlarımıza, sağlık personellerimize, eczacılarımıza kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum.”

“SORUMLULAR HESAP VERMELİ”

“1999 Depreminden sonra birçok tedbirlerin alındığının söylenmesine rağmen, İzmir’de yaşanan 6.6 şiddetindeki depremle bir kez daha sarsıldık. İzmir’de hayatını kaybeden 116 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralanan 1034 vatandaşımıza ise acil şifalar diliyorum. 18 yıldır Türkiye’yi idare eden hükümetin acilen tavizsiz tedbirler alması gerekiyor. Deprem bir gerçeğimiz ancak depremde yıkılan evler yöneticilerimizin ve insanlarımızın aç gözlüklülerinin ve kusurlarının bir eseridir. Depremden kaçma şansımız yok ancak bizler güvensiz yapılarda ölüyoruz. Burada siyasi iktidarların, yerel yöneticilerin sorumlulukları var. Siyasi iktidarlar ve yerel yöneticilerde hem hukuk önünde hem de sandıkta mutlaka bunun hesabını vermelidirler. Deprem ile ilgili radikal tedbirler alınmazsa bu manzaraları olası bir depremde daha yaşayacağız.  Kentsel dönüşümlerde mutlaka orta yol bulunmak zorunda. Binası olanın mağduriyeti giderilmesi lazım. Çürük ve mezarlık haline gelmiş bir binadaki vatandaşların tahliye edilmesi gerekiyor. Yerel yönetimlere ve siyasi iktidara da burada görev düşüyor. “


BURSA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ORTA YOL BULUNMALI

“Bursa’da kentsel dönüşüm ile ilgili adaletli bir orta yolun bulunması gerektiğini söylüyorum. BBP olarak Bursa ve Türkiye’de yapılacak olan kentsel dönüşümün destekçisi ve takipçisi olacağımızı da  ifade etmek istiyorum. “

ZOR DURUMDA OLAN EKONOMİMİZ PANDEMİ İLE BİRLİKTE DAHA ZORLU BİR SÜRECE GİRDİ

 Sayın Cumhurbaşkanımızın son dönemde hukuk, demokrasi ve ekonominin üzerinde durmasını önemsiyoruz. Ortak değerler üzerinden muhalefet  yapmamak, ortak değerleri daha da arttırmak gerekiyor. Ekonomideki tıkanmışlık ve daralmışlık yapısal reformlarla ortadan kalkabilir. Çiftçilerimiz, emeklilerimiz, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız, sanayicilerimiz bütün kesimlerin zor durumda olduğunu biliyoruz. Bir kısım destekler veriliyor ancak bu katkıların yeterli olmadığını görüyoruz.


 

2020 bütçesi, 2020 sonuna kadar olan bütçe açığını 7. ayda tamamladı. 2021 sonuna kadar olan dış ticaret açığımız tamamlandı. Dolayısıyla bizi çok daha zor şartlar bekliyor. Bu konuda azami tasarrufun yapılarak üretici tüm kesimin desteklenmesi geçinemeyecek olan yoksul vatandaşlarımızın sosyal devlet anlayışıyla destek sağlanması ve   pandemi sonrasına ekonomimizin hazırlanması gerekiyor.

“SİYASİ PARTİLER SEÇİM YARDIMINI BU YIL ALMASINLAR”

Siyasi iktidarın, hükümetin, devleti yönetenlerin tasarruf noktasında öncü olmaları gerekiyor. Siyasi faaliyetler azaldı. Ancak mecliste grubu bulunan siyasi partiler, adaletsiz bir şekilde 2021 yılında 421 milyon liraya yakın bir seçim yardımını alacaklar. Hodri meydan diyorum! Bu partiler, ekonominin bu zor zamanında öncülük etsinler. Bu yardımı 2021 yılında almasınlar. Önümüzde seçimde gözükmüyor. Örnek tasarruf hareketi başlatılmalı. Vatandaşlarda teşvik edilmelidir.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN REFORM DUYURUSUNA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Devletin dini Adalettir. Cumhurbaşkanımızın her alanda yapısal reformların yapılacağı duyurusuna hepimizin sahip çıkması gerektiğini söylüyoruz. Hukuk , demokrasi ve ekonomi başta olmaz üzere yapılacak reformların duyurusunu önemsiyoruz. Bu konular üzerinden muhalefet partilerinin eleştiri yerine  destek vermesini istiyorum. Türkiye’nin önümüzdeki sürecine yol tutacak bir yapılanmanın Türkiye’ye hakim olması gerektiği inancındayız.
 

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

Sözlerime Azerbaycan’ın kutlu zaferiyle devam etmek istiyorum.  Kardeş ülke Azerbaycan’ın ordusu, Ermenistan’ın 27 Eylül’de Azerbaycan’a saldırması sonrasında karşı harekât başlatmıştı. Ermenistan’ın işgali altındaki toprakları kurtarma operasyonu 44 gün sonra büyük bir zaferle sonuçlanırken, Ermenistan büyük bir hezimete uğratılmıştır. İşgalden kurtarılan yerlerden yükselen ezan sesleri tüm dünyada yankılanırken, Hocalı’da ve diğer bölgelerde katliama-soykırıma uğrayan kardeşlerimizin kanı yerde kalmadı. Türk’ün Türk’ten başka dostu yok.

Yorumlar (1)
Recep 3 yıl önce
Neyin gerçek sayısı hayırdır? Hastahane mi yapacaksınız derdiniz ne? Kentsel dönüşümün aksamasının tek sebebi chp dir. Zamanında dönüşümü kolaylaştıracak kanunu anayasa mahkemesine iptal ettiren chpdir o zaman aklınız neredeydi şimdi hükümeti suçluyorsunuz? Konuşmak için konuşuyorsunuz Allah'ın verdiği nefesi ziyan ediyorsunuz.
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P