banner201

banner177

banner207

AŞI OLANLARA SEYAHAT ÖNCELİĞİ

Aşı konusunda tüm dünyada çeşitli teşvikler uygulanırken, Avrupa Birliği aşı olanlara seyahat kısıtlamasının kaldırılması için öneride bulundu. Bu kararla birlikte yurtdışı seyahatlerinde aşı zorunluğunun getirilip getirilmeyeceği ise merak konusu oldu.

GÜNDEM 03.05.2021, 19:19
AŞI OLANLARA SEYAHAT ÖNCELİĞİ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan yapılan açıklamada; AB vatandaşı veya AB ülkelerinde oturma izni olmayan kişilerin AB'ye mecburi olmayan seyahatlerinde uygulanan mevcut salgın kısıtlamalarının aşılama kampanyaları ve ülkelerdeki vaka durumları göz önünde bulundurularak gevşetilmesi önerisinde bulundu.

Komisyonun önerisi üye ülkelerce kabul görürse AB tarafından onaylanmış yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının iki dozunu da yaptıran kişiler AB ülkelerine seyahat edebilecek. Seyahatler için aşının ikinci dozunun yapılmasının üzerinden 14 gün geçmiş olması istenecek.

Vaka sayısı az olan 7 ülkeden AB'ye serbest seyahatler de devam edebilecek. Bu ülkeler; Avustralya, Yeni Zelanda, Ruanda, Singapur, Güney Kore, Tayland ve Çin. Çin'e mütekabiliyetin teyit edilmesi halinde izin verilmesi planlanıyor. Ayrıca bu ülkelerden gelenlere karantina uygulaması ve test zorunluluğu bulunuyor.

AB Komisyonu, koronavirüsün varyantlarının ortaya çıktığını hatırlatarak bunlara karşı 'acil fren' mekanizması önerdi. Bu kapsamda; varyantların görüldüğü ülkelerden gelenlere çok hızlı şekilde kısıtlamaların getirilmesi mümkün olacak.

AB'ye mecburi seyahatlere ise kişilerin aşı olup olmadığına bakılmaksızın izin verilebilecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P