Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlilerinin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başlamasının ardından katılım bankalarının Türkiye’deki alt yapı eksikliği ve şube sayısının azlığına değinen Başkan Göleç,  maaş ödemelerinde ortaya çıkan sorunlar nedeniyle din görevlilerinin mağdur olduğunu ifade etti.

Diyanet Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Göleç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Uzun zamandan bu yana itiraz ettiğimiz Din Görevlilerinin "Sadece Finans Bankalarından" maaş ödemelerinin yapılması ve buna zorlanmasıydı. Bu konuda yasal süreç devam etmektedir. Süreç devam ederken Din Görevlileri de mağdur edilmeye devam ediliyor. İnegöl müftülüğüne bağlı görev yapan görevlilerin maaşları bugün ancak saat 12.00 civarında yatırılmıştır.Bu kadar teknolojinin üst düzey olduğu bir dönemde din görevlilerine bu haksızlık kabul edilemez.

Kuveyt Türk katılım Bankası yetkililerinin acilen bu problemi gidermesini bekliyoruz. Diğer taraftan Diyanet işleri başkanlığı yetkililerinin de Nisan ayında sendikamız Diyanet sen ile yapılan KİK görüşmelerinde alınan "diğer bankaların da promosyon anlaşmasına davet edilmesi" yönündeki kararın Türkiye çapında "anlaşmalar bitse de bitmese de" zamanını beklemeden yeniden diğer bankalar da davet edilerek yapılmasını ve bu kötü uygulamaya bir an önce son verilmesini bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi