banner209

banner177

banner193

ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU! TARİHİ YARIM ADA DA ALEVLERE TESLİM OLDU

Çanakkale'de dün başlayan orman yangını 28 saattir devam ederken, yangının çıkış nedeni belli oldu. 1500 hektar alan yangından etkilenirken, önü kesilen yangın rüzgarın şiddetlenmesiyle tekrar büyüdü. Orman Bakanı Yumaklı son durum hakkında bilgi verip, "Bazı kahramanlar iyi ki var" dedi... Yangın söndürülemeden bu kez tarihi yarımadada yangın çıktı.

GÜNDEM 23.08.2023, 18:51
ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU! TARİHİ YARIM ADA DA ALEVLERE TESLİM OLDU

Çanakkale'de orman yangını 28 saattir devam ederken, ekipler canla başla yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yangının ilk başladığı nokta olan Damyeri Mevkiinin bağlı olduğu Mareşal Fevzi Çakmak Köyü Muhtarı İbrahim Bağkazan, Jandarmanın ilk belirlemelere göre yangının elektrik direğinden çıkmış olduğunu tespit ettiğini söyledi.

Dün saat 12:30'dan beri yanıyor

Çanakkale'de Damyeri mevkiindeki ormanda dün saat 12.30 sıralarında başlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızlı bir şekilde büyüdü. Yangın bölgesinde 8 yangın söndürme uçağı ve 26 helikopteri ile havadan müdahale başlarken, yangının nem ve rüzgarın etkisiyle büyümesi nedeniyle Edirne, Tekirdağ Bursa ve Balıkesir'den bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

Tehdit altındaki 9 köy boşaltıldı

Yangının yerleşim yerlerini sıçrama ihtimali nedeniyle Damyeri mevkii, Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılçaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Köylerde yaşayan toplam bin 251 kişi tahliye edilerek yurtlara yerleştirildi. Yangında Yağcılar Köyü'nde 4 ev Ulupınar Köyü'nde ise 3 ev küle döndü.

Yangının çıkış nedeni belli oldu

Gece görüşlü 4 helikopterle sabaha kadar devam eden söndürme çalışmaları günün ağarmasıyla 8 uçak ve 26 helikopterle havadan yüzlerce ekiple de karadan devam ediyor. Öte yandan yangının ilk başladığı noktadaki Damyeri Mevkiinin bağlı olduğu Mareşal Fevzi Çakmak Köyü Muhtarı İbrahim Bağkazan'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

'Yangın elektrik direğinden çıkmış' dendi

Damyeri Mevkii'nde yaklaşık 17 hanenin bulunduğunu söyleyen Muhtar Bağkazan, "O alan köyümüze 3 kilometre uzaklıkta. Sadece bir samanlık yandı. Jandarma ekipleri köyümüze gelerek o bölgede inceleme yaptı. Yaptıkları inceleme sonucunda yangının elektrik direğinden çıkmış olabileceğini tespit ettiklerini söylediler" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P