banner209

banner177

banner193

DİYANET: "NİŞANLI ÇİFTLER UZUN SÜRE MESAJLAŞAMAZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (DİB) dağıttığı kitapta nişanlıların cep telefonuyla görüntülü konuşması ya da uzun süre mesajlaşmasının dinen "caiz" olmadığı belirtildi. İnternette yayımlanan aile ilişkileri kitabında, nişanlı kadının kayınpederinin elini öpmesi de haram sayıldı.

GÜNDEM 26.12.2023, 13:36 26.12.2023, 13:38
DİYANET: "NİŞANLI ÇİFTLER UZUN SÜRE MESAJLAŞAMAZ"

Diyanet'in ücretsiz dağıttığı kitapta iki nişanlığın ahlaki olmayan şekilde görüntülü görüşmesi veya mesajlaşması caiz değildir denilirken, kadının kayınpederinin elini öpmesinin dahi haram olduğu belirtildi.

DİB çalışanlarına ücretsiz dağıtılan ve internet sitesinde ücretsiz olarak pdf formatına ulaşılabilen kitapta aile ilişkilerinin nasıl olması gerektiği anlatıldı. Buna göre iki nişanlı çiftin cep telefonuyla görüntülü konuşması ya da uzun süre mesajlamasına dahi 'caiz' değildir dendi. Evlilik aşamasında olan çiftlerden, erkek tarafının babasının elinin öpülmesi "haram" gerekçesiyle yasak olduğu belirtildi. Kitapta evlilik süreci ve boşanmaya ilişkin de birçok detay yer aldı. 

Cumhuriyet'in haberine göre, söz konusu kitapta, "Nişanlıların cep telefonu veya internet üzerinden görüntülü veya görüntüsüz olarak mesajlaşmalarının sınırı ve hükmü nedir" şeklindeki soruya şu yanıt verildi: "Nikâh akdi yapılmadan önce nişanlılar adeta iki yabancı gibi olduklarından mahremiyet sınırlarına riayet etmelidirler. Cep telefonu veya internet üzerinden mahremiyet sınırlarını ve ahlaki ölçüleri ihlal edecek şekilde görüşmeleri veya yazışmaları ise caiz değildir." 

Bir diğer soru ise "Nişanlanan bir kızın, müstakbel kayınpeder ve kayınlarının ellerini öpmesi helal midir?" şeklinde oldu.

Cevap ise kaygı verici: "Nişanlılar mahremiyet bakımından birbirlerine yabancı hükmündedirler. Bu durumda müstakbel kayınpeder, evlenmesi ebediyen haram kılınan erkelerden olmadığı için kadının onun elini öpmesi caiz değildir." 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P