banner177

banner193

EHLİYET SINAVLARINDA YENİ DÖNEM

Bakanlık, ehliyet sınavlarında usulsüzlüğün önüne geçmek için düğmeye bastı. Yazılı sınavlarda doğrulama sistemi hayata geçirilecek.

GÜNDEM 22.02.2024, 10:14
EHLİYET SINAVLARINDA YENİ DÖNEM

Ehliyet sınavlarında son dönemde "joker" olarak bilinen hileli yöntemlerle adayların yerine başkalarının sınavlara girdiği ortaya çıktı. Adaylardan para talep edilerek sınavı geçme garantisi veriliyor. Bu usulsüzlüklerin önlenmesi amacıyla, Bakanlık harekete geçti ve yazılı sınavlarda "parmak izi doğrulama sistemi" uygulanacak.

CNN Türk'ün haberine göre; ehliyet sınavları artık ticari bir araca dönüştürülmüş durumda. Adaylardan para alınarak sınavı geçme vaadi sunuluyor ve "Joker" adı altında üçüncü kişiler, adayların yerine sınava giriyor.

Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyon Başkanı Nusret Türker, konuya ilişkin olarak, "Sınavda 50 soru bulunmakta ve adayın 45 dakika içinde cevaplaması bekleniyor. Dolayısıyla 70 puan alan sınavı geçiyor. Okuma yazma becerisi olmayanlar, yazılı sınavı geçemeyecek durumda olanlar bu tür usulsüzlüklere başvuruyor" şeklinde konuştu.

Yapılacak olan parmak izi doğrulama sistemi ile ehliyet kurslarında düzenlenen yazılı sınavlarda, üçüncü kişilerin adayların yerine sınavlara girmesi engellenecek.

Türker, "Nüfus cüzdanı alınırken herkes parmak izini veriyor. Yeni bir cihaz kullanılarak parmak izi alınacak ve bu izleme yöntemiyle kimlik doğrulaması yapılacak. Eğer parmak izleri eşleşiyorsa aday sınava girmeye uygun olacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P