banner209

banner177

banner193

EMEKLİYE KÖTÜ HABER: MEHMET ŞİMŞEK KRİZ ÇIKARDI

Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 37.57'de kalan Ocak zammının memur emeklilerinde olduğu gibi yüzde 50'ye tamamlanmasını beklerken, kulislerden iyi haber almasıyla bilinen Nuray Babacan'dan emeklileri hayal kırıklığına uğratacak bir haber geldi. Zammın yüzde 50'ye tamamlanmasına ekonominin patronu Mehmet Şimşek karşı çıkıyor. Mehmet Şimşek yüzde 40'ta direnirken, AK Parti yönetiminin "sokağa çıkamayız" diyerek zammı daha yukarı çekmek için çalışıyor. Son sözü Erdoğan söyleyecek.

GÜNDEM 09.01.2024, 10:58 09.01.2024, 11:01
EMEKLİYE KÖTÜ HABER: MEHMET ŞİMŞEK KRİZ ÇIKARDI

SGK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının yüzde 37.57'de kalması ve memur emeklisinin ise yüzde 50 zam almasıyla ilgili başlayan kriz büyüyor. AK Parti yönetiminin yüzde 50'ye çekme teklifine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek karşı çıkıyor. Çalışma Bakanlığı üç seçenekli çalışma yapıyor, bunlar arasında yüzde 45'e denk gelen formüller var.

AK Parti'de bile krize neden oldu

"Hemen söyleyelim, emekli maaşlarının enflasyon artışıyla sınırlı kalmaması için çalışmalar sürüyor. Ekonomi yönetiminin pek hoşuna gitmeyen bu durum, yerel seçim öncesi kaçınılmaz gibi" diyen Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, "3 Ocak’ta açıklanan yüzde 37,5 enflasyon rakamı ve emeklilerin maaşlarında yapılacak artışın bununla sınırlı kalması, bırakın muhalefeti, partide bile krize neden oldu." dedi.

Mehmet şimşek yüzde 40'ta direniyor

"Bu rakamla seçim kampanyası yürütemeyeceklerini bilen AK Parti yöneticileri, ekonomi yönetiminin istediğinin aksine ‘iyileştirme’ bekliyor" diyen Nuray Babacan, "Ekonomi yönetimi, dengelerin bozulmaması için bunun ancak yüzde 40’a yuvarlanabileceğini savunuyor" bilgisi verip devam etti:

'Böyle olursa meydanlara çıkamayız'

"Parti yöneticileri ise emekli memur maaşına yapılan yüzde 49,5’lik artışın esas alınması gerektiğini, aksi durumda seçimlerde meydanlara çıkamayacaklarını dile getiriyorlar. Çalışma Bakanlığı‘nın ise üç seçenekli bir çalışma yaptığı ve bunlar arasında yüzde 45’e denk gelen formüllerin de olduğu aktarılıyor. Çok değil, bir hafta içinde işin sonucunu göreceğiz…"

Yorumlar (7)
Ahmet Anar 4 ay önce
Memura refah payı var bize yok memur dan çok vergi verdik maaşa gelince neden bizim hakkımızı onlar alsın 8077+refah payı+yüzde 4925 bizde istiyoruz.
Zorbey 4 ay önce
%50hayirli olsun reis yaptı olacak
Emekli 4 ay önce
Memura var SSK Bağkur emeklisine gelince kaynak yok yok %35 yüzde elli olsa ne olçak memura refah payı SSK Bağkur yok Mart'ta az kaldı
Ferit ilkun 4 ay önce
Ne yaparsa yapsın bu sefer oy yok .ssk bagkur emeklileriyle dalga geçiyorlar kendi maaşlarına ve memur maaşlarına gelince var. Varsa herkeze yoksa kendileri dahil kimseye yok.
Meriç 4 ay önce
İyi polis kötü polis taktiği artık yemez Devlet büyükleri memura emeklisine verirken seyyaneni eksik etmiyorsunuz.Ama emekliyi 1 yıldır 7.500 muhtaç bıraktınız sokagada çıkmayın zaten.
Fenasi kerim 4 ay önce
Akp yuzde yuz zam yapsa bile oy verirsem namussuzum .. bursa belediyesini akp den kurtaracağiz ..
Hasan demir 4 ay önce
Çok ama çok yanlış bir sistem siz akp düşmesini isteyen birisiniz anlaşılan emekli maaşı bugünün şartıyla askeri ücretle bir olması gerek siz böyle yaptıkça partiyi bitireceksiniz bunu da cumhurbaşkanımız görmesi gerek görmez ise büyük sıkıntı
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:53
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:09
Yatsı 21:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P