banner209

banner177

banner193

EXPERTİZLERDE YENİ DÖNEM: RÖNTGEN

Otomobil alacakların korkulu rüyası olan 'kandırılma' şüphesi yeni nesil ekspertizlerle tarih olacak. Hastanelerdeki tomografi, emar gibi, görüntüleme cihazları gibi artık otomobillerin de röntgeni çekilecek.

GÜNDEM 04.04.2023, 10:26
EXPERTİZLERDE YENİ DÖNEM: RÖNTGEN

Otomobil alım-satım işlemlerine damga vuracak olan 'röntgen' uygulaması Türkiye'de de hayat geçirildi. Teknolojiye artık ekspertizler de uyum sağladı. Bundan böyle yeni nesil ekspertizler devreye giriyor. Söz konusu yeni nesil ekspertizlerde otomobillerin emarı çekiliyor. Emarı çekilen araçlarda herhangi bir değişen veya boya, vernik olup olmadığı anında anlaşılıyor.

ARACA ISI DALGALARI GÖNDERİYOR

Söz konusu röntgen cihazının nasıl çalıştığını ATV Haber'e anlatan Oto Ekspertiz Marka Başkanı Fatih Yanık, "Cihaz aracın yüzeyine bir ısı gönderiyor. Isı ve ışığın dönüşümü ile birlikte analizini yapıyor. Biz de bilgisayar ortamında bu analiz sonuçlarını raporluyoruz" dedi 

HATALI ARAÇLAR, 'HATASIZ' DİYE SATILAMAYACAK

Röntgen cihazıyla birlikte hatalı araçların 'hatasız' diye satılmasının önüne geçileceğini söyleyen Yanık, "Bir kaplama varsa, kaplamanın da altında ne olduğunu görebiliyoruz. Plastik aksanda boya varsa onu da görebiliyoruz" diye konuştu.

OTOMOBİLE RÖNTGEN NE KADAR, KAÇ TL?

Hızla yayılan ekspertizlerdeki röntgen uygulamasının fiyatı ise 1000 TL'den başlıyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:53
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:09
Yatsı 21:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P