banner209

banner177

banner193

Hayatınızı Kolaylaştıracak Özel Sağlık Sigortası Seçenekleri

Özel sağlık sigortası, anlaşmalı özel kurumlarda geçerliliği olan bir sigorta türüdür. Özel Sağlık Sigortası yaptırmak için SGK’lı olmanıza gerek yoktur. Hastalık ya da beklenmedik kazalar yaşadığınızda kendinizi hem maddi hem de manevi olarak koruma altına almak istiyorsanız Özel Sağlık Sigortası yaptırmayı düşünebilirsiniz. Temel olarak ÖSS, sigorta yaptıran kişilerin sağlık giderlerini karşılamayı taahhüt eder. ÖSS, SGK şartı aranmadan anlaşma dahilindeki özel hastanelerde geçerli sigorta türüdür. Bununla beraber sigortaların içeriği ve kapsamı birbirinden farklılık gösterebilir. Bundan dolayı farklı poliçeleri karşılaştırarak sizin için uygun olanı bulabilir, kendinizi koruma altına alabilirsiniz.

GÜNDEM 19.04.2024, 15:00 19.04.2024, 17:38
Hayatınızı Kolaylaştıracak Özel Sağlık Sigortası Seçenekleri

Özel Sağlık Sigortası içerikleri birbirinden farklıdır. Genel olarak hem yatarak hem de ayakta tedaviyi kapsar. Örneğin, hastaneye yatış yapmanız gereken bir ameliyat söz konusu olduğunda Özel Sağlık Sigortası ile bunu karşılayabilirsiniz. Bununla beraber satın aldığınız poliçenin limitlerini dikkatli bir şekilde incelemelisiniz. Her poliçenin limiti farklı olabileceği için karşıladığı tutar da değişiklik gösterebilir. Örneğin, bazı ÖSS poliçelerini incelediğinizde %100 ya da %80 oranında belirli hastalıkların tedavisinin karşılandığını görebilirsiniz. Kapsama oranına göre Özel Sağlık Sigortası fiyatları da değişiklik gösterir. Bundan dolayı poliçelerin fiyatlarını ve kapsama oranlarını inceleyerek daha doğru tercihlerde bulunabilir, aradığınız sigortaya kolaylıkla erişebilirsiniz.

Sağlık Sigortası teklif yaptırdıktan sonra bazı hastalıklar için bekleme süresi olduğunu bilmelisiniz. Bununla beraber hastalıkların sigorta şirketlerine göre farklılık gösterdiğini bilmelisiniz. Hastalıklar arasında burun polipleri, kafa sinüs hastalıkları, katarakt, prostat hastalıkları, her türlü varis, kist dermoid sakral, tiroit bezi hastalıkları ya da her türlü fıtık hastalığı yer alır. Eğer özel olarak teminat kapsamına almak istediğiniz bir hastalık türü varsa sigorta şirketlerinin özel şartlarını inceleyerek seçiminizi yapabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Farkı Nedir?

Sağlık sigortasını birçok farklı yoldan alabilirsiniz ve Özel Sağlık Sigortası bu yollardan biridir. Bununla beraber inceleme yaparken Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ismiyle de karşılaşmış olabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, genel olarak SGK’ya ek olarak edinebileceğiniz bir sigorta türüdür. TSS, SGK ile anlaşmalı olan özel hastaneler ile sınırlıdır. Bu hastanelerde herhangi bir ücret ödemesi yapmadan muayene ya da tedavi gibi bazı hizmetler almanıza olanak tanır. Özel Sağlık Sigortası ise SGK’lı olmayan kişilerin de yararlanabileceği bir hizmettir. TSS ile karşılaştırıldığında ÖSS’nin anlaşmalı olduğu hastane sayısı daha fazladır. Bununla beraber ÖSS’de ilaç ödemeleri de sigorta kapsamında yer alır. TSS’de ise genellikle sigorta sahibinin ilaç masraflarının bir kısmını ödemesi gerekir. Kendinizi ekstra koruma altına almak, SGK şartı aranmadan çoğu hastanede tedavi görebilmek için ÖSS yaptırabilir, poliçe kapsamı boyunca yaşayabileceğiniz sorunlara karşı kendinizi teminat altına alabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Seçenekleri Nelerdir?

Özel Sağlık Sigortası kişiye özel seçenekler sunar. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek sigorta türleri ve içeriklerine dair detaylara ulaşabilirsiniz.

  • Özel Sağlık Sigortası fiyatları prim olarak nitelendirilir. Primler de sigorta şirketine ya da poliçenin içeriğine göre farklılık gösterir. Bununla beraber primler kişiye özel olarak hesaplanır ve boyunuz, yaşınız, kilonuz, daha önce geçirdiğiniz hastalıklar ya da seçeceğiniz ek teminatlar fiyatlar üzerinde etkiye sahiptir.
  • Özel Sağlık Sigortası türlerinin hepsinde genellikle poliçe süresi 1 yıl olarak belirtilir. Bununla beraber daha kısa süreli bir poliçe satın almanız da mümkündür. Bundan dolayı seçenekleri incelerken poliçe süresi gibi özellikleri de iyi bir şekilde incelemelisiniz.
  • ÖSS poliçe dahilinde ise check-up, mamografi, PSA, diş bakım paketi ve tıbbi danışmanlık hizmetlerini ücretsiz olarak sunar. Bununla beraber bazı ek teminatlarla poliçenizin kapsamını genişletebilirsiniz. Ayrıca diş bakımı gibi özel olarak istediğiniz hizmetler varsa poliçenizin detaylarını dikkatli bir şekilde incelemelisiniz.
  • Psikiyatri ya da psikolog gibi hizmetler almak istiyorsanız Özel Sağlık Sigortası’nın genellikle bu tür muayeneleri kapsamadığını bilmelisiniz. ÖSS’de doğuştan gelen hastalıklarınız gibi durumlar teminat kapsamına alınmaz. Bu sigorta türü, genel olarak beklenmedik durumlar için özel bir koruma hizmeti sunar.

sigortam.net gibi aracı kurumlar üzerinden Özel Sağlık Sigortası fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek sizin için uygun olanı bulabilir, poliçe kapsamları ve primleri arasından ihtiyaçlarınız doğrultusunda tercihinizi yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:54
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:08
Yatsı 21:39
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P