banner209

banner177

banner193

HÜRJET İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından "Yerli ve millî ilk insanlı süpersonik jet uçağımız HÜRJET ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Hamdolsun. Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun" mesajını paylaştı.

GÜNDEM 25.04.2023, 15:58
HÜRJET İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

TUSAŞ tarafından geliştirilen Hürjet, daha önce piste çıkmıştı. Hürjet, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlandı. Hürjet projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başlatıldı. Hürjet ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan T-38 uçakları ile akrobasi gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine geçecek olan yeni nesil jet eğitim uçağının tasarlanması, üretilmesi, kalifikasyon ve sertifikasyon faaliyetlerinin tamamlanması hedefleniyor.

UÇUŞ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

Proje kapsamında belirlenen konfigürasyonda ilk güvenli uçuş bugün gerçekleştirildi. Uçuş başarıyla yapıldı. Projenin sertifikasyon faaliyetlerinin 2025 yılı sonu itibarıyla tamamlanarak jet eğitim uçağı varyantının kullanıma sunulması da bu hedefler arasında yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından "Yerli ve millî ilk insanlı süpersonik jet uçağımız HÜRJET ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Hamdolsun. Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun" mesajını paylaştı.

İSMAİL DEMİR: MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Kısa sürede semalarımızda bir Jet sesi duyarsanız o ses Hürjet’imizin sesi olacaktır demiştik. Bugün o sesi, Hürjet’te emeği olan herkesle birlikte duyduk. Rabb’imize şükürler olsun. Milletimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkürler" mesajını paylaştı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P