banner177

banner193

İBB'nin kitapçığı ortalığı karıştırdı! Alevilik dinmiş gibi resmedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evde geçirmek zorunda olan çocuklar için 100 bin tane hediye kolisi hazırlamıştı.Ancak bu kolinin içerisinde yer alan "Cumhuriyet ve Demokrasi" isimli kitapçık tartışma konusu oldu. Din adamlarının yer aldığı görselde Alevilik bir dinmiş gibi yansıtılmaya çalışıldı. 23 Nisan temasını içerdiği söylenen kitapçıkta bazı sayfalardaki çizimler ve içerik dikkat çekti.

GÜNDEM 24.04.2020, 16:03 24.04.2020, 16:23
İBB'nin kitapçığı ortalığı karıştırdı! Alevilik dinmiş gibi resmedildi

Kolinin içerisinde yer alan "Cumhuriyet ve Demokrasi" isimli kitapçık tartışma konusu oldu. 23 Nisan temasını içerdiği söylenen kitapçıkta bazı sayfalardaki çizimler ve içerik dikkat çekti. Alevilik bir dinmiş gibi kitapçıkta gösterildi.

DAR AĞACI VE HAÇ SEMBOLÜ MÜ VAR?
Bir başka sayfadaki çizimde ise "Başkan şaşırma sabrımızı taşırma!" pankartı taşıyan gençler resmedildi. Bu çizimin Gezi kalkışmasını hatırlatan bir çizim olduğu sosyal medyada dile getirildi. Bir sosyal medya kullanıcısı çizimin camlarında dar ağacı ve haç işareti olduğunu belirterek tepki gösterdi. Seda isimli bir diğer kullanıcısı ise, "İBB gönderdiği 23 Nisan kolilerinden çıkan broşür olduğu iddia ediliyor. Eğer doğru ise bu neyin hazırlığı?" diye sordu.

Başka bir sosyal medya kullanıcısı Eyüp Kılıç, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 23 Nisan için çocuklara gönderdiği paketlerden çıkan broşürden… Yorum yapamıyorum" dedi.

Yorumlar (3)
Erhan 4 yıl önce
Alevilikten neden rahatsız oluyorsunuz? Aleviler rahatsız olmuyorken siz niye rahatsız oluyorsunuz? Protesto anayasal bir haktır. Neden rahatsız oluyorsunuz?
Yusuf 4 yıl önce
İmamoğlu sen bu memleketin başına gelen bir faciasın...
ALLAH SENİN VE SENİN ZİHNİYETİNDEKİ İNSANLARIN FİTNE FESAT VE ŞERRİNDEN ÜLKEMİZİ MİLLETİMİZİ VE DEVLETİMİZİ KORUSUN
Dr. Murat Burhanoglu 4 yıl önce
Sayin Istanbul B- Sehir Belediy Baskani E.Imamoglunun konuyu buradaki Daragaci ve Hac. isaretinin derhal aciklamasi gerekir, özür dileyip öz elestiri yapmamasi , Belediye Meclisine önemli bir soarumluluk getirir. saygilarimla
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P