banner204

banner177

banner193

banner205

Muhtemel yasaklar: AVM'LER, OKULLAR, RAMAZAN BAYRAMI

Kabine Toplantısının ardından alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak. Alınan kararların üzerinden 15 gün geçmesiyle birlikte yeni kararların açıklanması merakla beklenirken muhtemel yasaklar şu şekilde

GÜNDEM 26.04.2021, 16:35
Muhtemel yasaklar: AVM'LER, OKULLAR, RAMAZAN BAYRAMI

- Vaka sayılarının 2 haftalık kısıtlamada 10 bine inmesi gerekiyordu ancak inmedi. Bu sebeple tam kapanma şart olarak görülüyor. Bu sebeple tam kapanma kabinenin gündeminde. Ekonomide üretimin devam ettiği, lojistik gibi sektörlerin çalıştığı bir tam kapanma modeli uygulanacak.

- Restoran ve cafeler sadece paket servis hizmeti vermeye devam edecekler.

- Bulaşı daha da azaltmak için okullar, AVM’ler de kapatılabilir.

- Şehirlerarası seyahatler yine ancak izinle mümkün olacak.

- Tüm bu yasaklar Ramazan Bayramı sonrasına kadar devam edecek. 

- Bakanlıklar açısından tam kapanmayı savunanlar ve karşı çıkanlar var. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Tam kapanma olmazsa bile sıkı tedbirler olacak.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere rağmen vaka sayıları istenilen seviyelere yaklaşmaktan çok uzak kalırken, saat 15:30'da başlayan Kabine toplantısının gündeminde yeni yasaklar var. Toplantı öncesi Reuters'a bilgi veren 2 yetkili,  toplantıda Ramazan Bayramı sonrasına kadar ekonomide üretimi etkilemeyecek şekilde tam kapanmanın tartışılacağını söyledi. 

İki hafta önce yapılan kabine toplantısında tedbirler 15 gün süreyle sıkılaştırıldı. Bu sürede vaka sayıları 60 bin üstüne çıktıktan sonra 38 bine kadar düştü. Vefat sayıları ise 300'ün üzerinde... Bu rakamlar da yeni tedbirleri gündeme getirdi. İşte Kabine'den çıkması muhtemel yeni yasaklar...

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P