banner204

banner177

banner193

banner205

ÖĞRENCİLER AŞILANACAK MI ?

Türkiye'de aşı olmayanlara yönelik kısıtlamalar ve baskı her geçen gün artarken, Sağlık Bakanlığı aşılanan kişi sayısını arttırmak için çalışmalar yürütüyor. Son olarak okulların açılmasına kısa bir zaman kala öğrencilerin aşılanması gündeme geldi. İşte detaylar

GÜNDEM 11.08.2021, 09:37
ÖĞRENCİLER AŞILANACAK MI ?

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun artan vaka sayılarını değerlendireceği toplantıda aşı yaşının çocuklara düşürülmesini de ele alınacağı konuşuluyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.30’da video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18.00’de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak.

Bilim Kurulu üyeleri son günlerde yaptığı açıklamalarda okulların açılma tarihinin yaklaştığı vurgusuyla aşılamanın ortaokul ve lise düzeyindeki çocukların yaşına kadar indirilmesi gerektiğini vurguluyordu.

DSÖ’den öğrencilerin aşı olması ile ilgili açıklama gelmişti 

Yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken Dünya Sağlık Örgütü’nden öğrencilerin corona virüs aşısı olması ile ilgili açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), çocukların okula gitmek için aşı olmalarına gerek olmadığını söylerken, çocukların etrafındaki yetişkinlerin tam olarak aşılanmasının daha önemli olduğunu vurguladı. DSÖ Covid-uzman komitesi üyesi Dr. Katherine O'Brien, "Gençlerin veya çocukların okula devam edebilmeleri için aşı olmalarına gerek yoktur" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P