banner177

banner193

SKANDAL FOTOĞRAFLAR: Dünya basınında

ABD askerleri ve YPG'li teröristler çölde tatbikat yaptı, AFP haber ajansı fotoğrafları dünyaya servis etti. Teröristlere karadan havaya güdümlü füze Javelin kullanımının eğitimi verildi.

GÜNDEM 08.12.2021, 17:27 08.12.2021, 17:33
SKANDAL FOTOĞRAFLAR: Dünya basınında

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye destek veren ABD ordusu Türkiye sınırının dibinde fotoğraf verdikten sonra, bu kez teröristlerle ortak tatbikatı uluslararası medyaya açtı.

Zırhlı araçların yanı sıra Amerikan paletli savaş araçlarının da yer aldığı ortak tatbikatın gerçekleştiği yer ise, bu kez Türkiye sınırı değil Irak sınırındaki Deyr-i Zor kırsalıydı.

Agence France-Presse (AFP) haber ajansı foto muhabiri Delil Süleyman, ABD bayraklarının dalgalandığı çok sayıda zırhlı aracı Ebu Haşeb Çölü'nde kuş bakışı kadrajına aldı.

TERÖRİSTLERE JAVELİN ATIŞ EĞİTİMİ 

Teröristlerle ABD askerlerinin ortak tatbikatında en dikkat çekici detay ise, karadan havaya Javelin tanksavar füzelerinin kullanılması oldu. Lazer güdümlü Javelinler, omuzdan ateşlenebiliyor.

Irak yerel medyası, ABD ordusunun YPG'li teröristlere güdümlü füzelerin kullanımı konusunda eğitim verdiğini, tatbikatta gerçek mermilerin kullanıldığını yazdı.

Kırsal arazideki bir tepeye Bradley Savaş Aracı'ndan (BFV) ateş açan ABD ordusu, YPG'lilerle birlikte icra ettiği tatbikatı bir diğer terör örgütü DEAŞ'a karşı yaptığını kaydediyor.

HEMEN YANINDA RUS ASKERLERİ VAR 

Tatbikatın yapıldığı Ebu Haşeb Çölü, aynı zamanda Suriye'deki Rus askerleri ve İran destekli grupların konuşlandığı yerlerden biri olan Salihiyye köyüne oldukça yakın bir konumda.

Söz konusu Salihiyye köyü, halihazırda Şam rejimine ait güçlerin elinde bulunuyor. Yerel medya, tatbikat görüntülerinin YPG'liler tarafından da sosyal medyada paylaşıldığını aktarıyor.

7 Aralık tarihinde çekilen fotoğraflardan birinde ABD'ye ait paletli savaş aracı ve eli silahlı bir Amerikan askeri 'Kahrolsun Esad' yazan bir duvar resminin önünden geçerken görülüyor.

AFP'nin bütün dünyaya servis ettiği kareler arasında ayrıca, YPG'lilerin kullandığı bir zırhlı araç ve üstünde terör örgütünü simgeleyen paçavra da yer aldı.

TÜRKİYE SINIRINA 5 KM 

YPG'li teröristlere binlerce TIR'lık yardım yapan ve eğitim vermeye devam eden ABD askerleri, Pazar günü de Haseke'ye bağlı Malikiye'de fotoğraflanmıştı.

Türkiye sınırına kuş uçuşu 5 kilometre mesafede bulunan Malikiye, Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Erdem köyünün karşısında yer alıyor.

ABD ordusu, 2014 yılından bu yana Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda bulunuyor. Son olarak hafta sonu ABD askerlerinin konuşlandığı Al Tanf'ta peş peşe patlamalar gerçekleşti.

ABD özel kuvvetleri, halihazırda Haseke'de YPG'li teröristlere eğitim veriyor. Bir ay sürecek eğitim için onlarca ABD özel kuvvetler askeri Irak'tan Suriye'ye sevk edildi.

Suriye'nin kuzeyinde ABD askerlerinin yanı sıra Fransız özel kuvvetleri de terör örgütü YPG'ye destek için bulunuyor.

Kasım ayında bir ABD heyeti Suriye'nin kuzeyine seyahat etmiş ve YPG'li teröristlerle bir araya gelmişti. ABD heyetinin başında, Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich vardı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie de sonbahar mevsiminin ilk günlerinde yine Suriye'nin kuzeyinde YPG'li teröristlerle buluşmuştu.

RUSYA İLE TEMASTALAR 

Türkiye'nin Ekim ayı sonunda operasyon sinyali verdiği YPG'li teröristler, son günlerde Suriye'deki Beşar Esad yönetimini destekleyen Rusya ile temaslarını sıklaştırmış durumda.

Teröristlerin Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmesi üzerine Türkiye Rusya'ya tepki göstermiş ve resmi açıklama yapılmıştı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P