banner177

banner193

TARİH VERİLDİ! SICAK HAVA DALGASI GELİYOR

Yalancı baharın ardından gelen soğuk hava dalgasının ardından ülke, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte adeta fırın gibi olacak.

GÜNDEM 27.03.2024, 10:01 27.03.2024, 10:09
TARİH VERİLDİ! SICAK HAVA DALGASI GELİYOR

Meteoroloji yetkilileri, ülke genelini etkisi altına alacak yoğun sıcaklık artışıyla ilgili uyarılarda bulundu. Adana, Eskişehir, İzmir, İstanbul gibi pek çok şehir, hafta sonu Afrika kaynaklı sıcak hava dalgasıyla kavrulacak. Kombileri kapatıp, serinlemek için piknik planlarınızı hazırlamanın tam zamanı!

Yalancı baharın ardından, neredeyse kara kışı aratmayan soğuklar yaşandıktan sonra, ülke şimdi beklenen sıcak havaya hazırlanıyor. Meteoroloji yetkililerinin hafta sonu için verdiği güzel haber, insanları sevindirdi. Çocukların parklarda keyifle oynayabileceği, evlerde doğalgazı kısarak rahat bir nefes alabileceğiniz bir hava geliyor. Meteoroloji kaynaklarına göre, hafta sonunda Türkiye genelinde beklenen sıcak hava dalgasıyla birlikte ülke adeta bir fırın gibi olacak.

Sıcaklıklar Normalin Üzerine Çıkacak

Meteoroloji yetkililerinin verilerine göre, Cumartesi günü ülke genelinde sıcaklıklar normallerin üzerinde seyredecek. Pazar günü ise sıcaklar daha da yükselecek.

Hava Forum sayfasının aktardığı bilgilere göre, hafta sonu Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte bazı şehirlerde termometreler rekor seviyelere çıkacak. Adana'da 31 dereceye kadar ulaşması beklenen sıcaklık, Eskişehir'de 30 derece, Hatay'da 30 derece, Antalya'da 30 derece, Manisa'da 29 derece, Edirne'de 27 derece, İzmir'de 27 derece, Bursa'da 26 derece ve İstanbul'da ise 25 dereceyi bulacak.

Yaşlılar, Çocuklar ve Kronik Rahatsızlığı Olanlar Dikkat!

Bu beklenen sıcaklık artışıyla birlikte vatandaşların güneş koruyucu önlemlerini alarak dışarı çıkmaları önemlidir, özellikle de açık alanda uzun süre kalmaktan kaçınmaları gerekmektedir. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak hava nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Hafta sonu Afrika'dan gelen sıcak hava desteğiyle Türkiye'nin birçok bölgesinde termometrelerin yüksek seviyelere ulaşması bekleniyor. Vatandaşların bu duruma karşı gerekli önlemleri alarak serin ve güvenli bir ortamda kalmaları önem taşıyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P