banner177

banner193

TRUMP'TAN BEKLENMEDİK HAREKET

ABD'de dün Trump yanlılarının Kongreyi basması ve yaşanan şiddet olaylarının yankıları sürüyor. Trump'ın binlerce destekçisine Washington'da seslenmesi sonrası Kongre'de yaşananlar, ABD tarihinde kara bir leke olarak adlandırılıyor.

GÜNDEM 08.01.2021, 11:17
TRUMP'TAN BEKLENMEDİK HAREKET

Görevden alınması ya da yargılanmasının mümkün olup olmadığı dünya gündeminin bir numaralı maddesi olurken, Trump hakkındaki belki de en çarpıcı yorum onu yakından tanıyan bir isimden geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, taraftarlarının Kongre binasını basmasının yankıları dinmek bilmiyor. Yalnızca ABD'de değil tüm dünyada şok etkisi yaratan olayların ardından çarpıcı yorumlar peş peşe geliyor.

Trump, Çarşamba günü kendisini destekleyen göstericilerin Kongreyi basmasına gelen tepkilerin ardından Twitter hesabından bir video mesaj yayımladı. Kongreye yönelik baskını "çirkin bir saldırı" olarak nitelendiren Trump, "Tüm Amerikalılar gibi ben de şiddet, hukuksuzluk ve kargaşadan dolayı sarsıldım." ifadesini kullandı.Trump, olayların başlamasından kısa süre sonra asayişin sağlanması için Ulusal Muhafızları ve federal güvenlik güçlerini görevlendirdiğini belirterek, "Amerika her zaman bir hukuk devleti olmuştur ve böyle de olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Protestoculara sert tepki gösteren Trump, "Siz ülkemizi temsil etmiyorsunuz. Hukuku çiğneyenler, bunun bedelini ödeyeceksiniz." dedi. Ülkenin zorlu ve yoğun bir seçim sürecinden çıktığını dile getiren Trump, "Şimdi tansiyon düşmeli. Seçim kampanya ekibim seçim sonuçlarına itiraz için tüm hukuki yolları kullandı. Tek amacım, seçimin güvenliğini sağlamaktı. Ben Amerikan demokrasisini savunmak için çabalıyordum." diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P