banner177

banner193

TÜRKİYE'Yİ KANA BULAYACAKLARDI, MİT ENGEL OLDU

MİT, Kuzey Irak'ta nokta atışı bir operassyona imza attı. Türkiye'ye bomba sevkiyatı yapan iki terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 16.07.2021, 11:27
TÜRKİYE'Yİ KANA BULAYACAKLARDI, MİT ENGEL OLDU

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın terör örgütü PKK'ya yönelik Suriye ve Irak'taki operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Nokta atışı operasyonlar nedeniyle gücünü yitiren ve birçok krizle başa çıkmaya çalışan örgüt, son darbeyi Irak'ın kuzeyindeki Duhok bölgesinde yedi.

ÜLKEMİZE PATLAYICI GÖNDERECEKLERDİ

Üst düzey teröristleri kıskacına alan MİT, olası saldırıların da önüne geçiyor. Dün Gara'da nokta operasyonla iki kritik teröristi etkisiz hale getiren MİT, bugün de Türkiye'ye patlayıcı göndermeye çalışan 2 teröristi etkisiz hale getirdi.

2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyonda saklandıkları mağaralar dışına adım atamayan sözde üst düzey örgüt mensuplarının, örgüt varlığının devam ettiğini kanıtlamak amacıyla eylem talimatları verdiği tespit edildi. MİT tarafından, Dewran Gilidax kod adlı Emrah Yıldızer ve Andok Oramar kod adlı Barış Soydan'ın ürettiği patlayıcıların söz konusu eylemlerde kullanılmasının planlandığı belirlendi. 2018'de Irak'a geçen Yıldızer'in, PKK'nın Türkiye'ye yönelik eylemlerini planlayan sözde özel güç unsurları içinde patlayıcı ve sabotaj eğitimleri aldığı öğrenildi. Operasyon sonunda iki terörist de etkisiz hale getirildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P