banner209

banner177

banner193

ÜRÜNLERE SATIŞ SINIRLAMASI GELDİ

İstanbul'da bazı zincir marketler fiyatı hızla yükselen ürünleri müşterilere sınırlı sayıda satmaya başladı. Fakat zam gelen ürünlere ise sınırlanmalar anında kalktı. İstanbul'da yaşanan bu utanç görüntülerinin ardından, ''Aynı şeyler Bursa'da da olur mu? sorusu akıllara geldi.

GÜNDEM 12.12.2021, 17:44
ÜRÜNLERE SATIŞ SINIRLAMASI GELDİ

Türkiye'nin gündeminde stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamaları var. Bu kapsamda İstanbul'da bazı zincir marketlerde fiyatı hızla yükselen ürünleri müşterilere sınırlı sayıda satmaya başladı.

Gizli stokçuluk yaptığı belirtilen marketler, temel gıda ürünleri başta olmak üzere yağ, süt, un, şeker ve sigarada satışları sınırlandırdı. Yaşanan bu olaylar şaşkınlık yaratırken, Bursa'da da benzer uygulamaların gelebileceği konuşuluyor. Zira  geçtiğimiz günlerde Bursa'da bazı Tarım Kredi Kooperatif Marketleri bazı ürünlere satış sınırlaması getirmişti.

"KARARI MARKET YÖNETİMİMİZ VERDİ"

İstanbul'da bir markette,"Sütlerde sınırlandırma var mı?" sorusu üzerine Şişli'de bulunan bir market çalışanı, "Sütlerde 2'den fazla satış yapamıyoruz. Şu an sadece 2 süt alabilirsiniz. Yağşekersüt gibi belli ürünlerde yasak var. Yasak olmasının sebebi şu an olan durumlar. Bu kararı bizim market yönetimimiz verdi" dedi.

"EN FAZLA 2 SÜT ALABİLİRSİNİZ"

Yine aynı markette kasada bulunan bir diğer market çalışanı ise "Şu an en fazla 2 süt satın alabilirsiniz. Daha fazlasını kasadan geçemem. Sütler farklı markalardan olsa da 2'den fazla süt alamazsınız. Bu seferlik elinizde 3 sütü geçelim, ancak bir daha geçemem yasak var" diye konuştu.

"ZAM GELDİ SINIRLAMA KALKTI"

2 adet 5 kilograklık sıvı yağ almanın yasak olduğunu söyleyen Fatih'te bulunan bir market çalışanı ise, "Yağ ve sigarada sınırlandırma var. Gerçi bugün itibarıyla sigaraya zam geldi, sınırlandırma kalktı. Mesela 5 kilogramlık yağdan 2 tane alamıyorsunuz. Amaç her müşteriye ürün satmak ve diğer müşterilere yok dememek" ifadelerini kullandı.

BURSA'DA DA SINIRLAMA VAR

Öte yandan bilindiği üzere Bursa'da Tarım Kredi Kooperatif Marketleri bazı ürünlerde sınırlama getirmişti. Önümüzdeki günlerde ise bazı market zincirlerinin İstanbul'da yaptığı satış sınırlandırmasını Bursa'da da uygulayacağı konuşuluyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P