banner177

banner193

YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT! YARIN BAŞLIYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelde kapsamında özel araç hariç uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecek şehirler arası seyahat ile toplu etkinliklere katılım konusunda yeni dönem yarın itibariyle başlıyor.

GÜNDEM 05.09.2021, 10:41
YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT! YARIN BAŞLIYOR

İçişleri Bakanlığı'nın "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgesi uyarınca, yarından itibaren konsersinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmak ve şehirler arası toplu ulaşıaraçlarıyla seyahat için HES kodu üzerinden kişilerin aşılı, geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.

Ücret iadesi yok

Hastalığı geçirmemiş ve aşı olmamış ya da belirtilen şartlarda PCR testi bulunmayanların etkinliklere katılımına ve şehirler arası seyahatlerine izin verilmeyecek. Yüksek Hızlı Tren kontrol noktaları ile trenlerde yapılacak kontrol esnasında gerekli belgeleri ibraz edemeyen yolcular, trenin durduğu ilk istasyonda indirilecek ve kendilerine bilet ücretleri iade edilmeyecek. Havalimanlarında Sağlık Bakanlığı'nca yapılan PCR testi uygulaması da devam edecek. İsteyen yolcular burada PCR testi yaptırabilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da saha kontrollerinin devam edeceğini, yolcu taşıyan otobüslerin sıkı bir şekilde denetleneceğini duyurdu. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P