banner177

banner193

ZEKARİYA BEYAZ HAYATINI KAYBETTİ

Bir dönem Türkiye'nin en çok konuştuğu isimlerden biri olan ve bir süredir yoğun bakımda olan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz 84 yaşında hayatını kaybetti.

GÜNDEM 12.04.2022, 13:23
ZEKARİYA BEYAZ HAYATINI KAYBETTİ

Sansasyonel açıklamalarıyla hatırlanan din adamı Zekeriya Beyaz hayatını kaybettiği öğrenildi.

"Tavuktan da ayakkabıdan da kurban olur" sözleriyle hatırlanan Beyaz, "Türban sağlığa zararlıdır" açıklamasıyla da büyük tepki toplamıştı.

Beyaz, İstanbul Esenler'deki Özel Güney Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde aspirasyon pnömonisi nedeniyle 18 Mart'ta tedavi altına alındı.

Alzaymır hastası da olan Beyaz, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Beyaz'ın ölümü nedeniyle sosyal medyada çok sayıda başsağlığı mesajı paylaşıldı. 

CENAZE BİLGİLERİ BELLİ OLDU

Prof. Beyaz'ın bir süreden bu yana yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda yaşam savaşı verdiği öğrenildi. Ünlü ismin cenazesi, yarın kılınacak cenaze namazına müteakip toprağa verilecek.

"TAVUKTAN, AYAKKABIDAN KURBAN OLUR" DEMİŞTİ

Daha önceleri “Tavuktan kurban olur” çıkışıyla konuşan Zekeriya Beyaz, “Beyaz “50 çift ayakkabı da Kurban niyetine dağıtılabilir. Mesele amaç ve niyettir. Bu tür bir şekilcilik yanlıştır. Mesele tavuk, horoz değil elbise de dağıtılabilir. Devir ve şartlar değişti. İşin hikmetine, esasına yönelmek lazımdır. Ayakkabı da verilir. Önemli olan bire miktar fakirlere maddi yardım aktarılmasıdır. Ben kurban kesmiyorum, parasını dağıtıyorum. Ayakkabıdan kurban olur bu benim düşüncem bu” demişti. 

"TÜRBAN SAĞLIĞA ZARARLIDIR"

Zekeriya Beyaz geride bıraktığımız ramazan ayında, başörtüsünü açtıktan sonra intihara teşebbüs eden türkücü Mustafa Topaloğlu'nun eşi ile ilgili olarak, 'Türban sağlığa zararlıdır' açıklamasını yapmıştı. Beyaz çok tepki çeken bu sözlerinden sonra, FOX TV'de yayınlanan programındaki işinden kovulmuştu.

Zekeriya Beyaz kimdir?

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz (d. 1 Mart 1938, Gaziantep), Türk müftü, imam-hatip, vaiz, din sosyolojisi profesörü ve yazar. Beyaz, ilk tahsilini Gaziantep'te, orta tahsilini Kahramanmaraş İmam–Hatip lisesinde yaptı.1 Mart 1963 tarihinde Nizip Ulu Camii'nde imam-hatip olarak ilk defa memurluk görevine başladı.

1972 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında, 14 yıl imam-hatiplik, vaizlik ve müftülük görevlerinde bulunduktan sonra 3 Mart 1977 tarihinde Diyanetteki görevinden istifa ederek ayrıldı.

10 yıl kadar serbest yazarlık gazete köşe yazarlığı yaptı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden “İslam Hukuku ve Türk Medeni Hukukuna göre Evlenme” konulu teziyle Yüksek Lisans mezunu oldu.

1987 yılında aynı Enstitüden İslam Hukukuna Ve Türk Medeni Hukukuna Göre Aile Hayatı konulu teziyle doktora diploması aldı. 20 Şubat 1987 tarihinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde okutman olarak Devlet Memurluğu görevine yeniden başladı. 23 Nisan 1991 tarihinde Sosyoloji Doçenti oldu

14 Ocak 1999 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi profesörlüğü kadrosuna atandı. 1 Aralık 2000 - 1 Aralık 2003 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yaptı.4 Aralık 2003 tarihinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki eski görevine döndü.

2005 Yılı Şubat ayı başında 1 Mart 2005 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yaş haddinden emekli oldu. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P