banner177

banner193

23.07.2020, 11:04

HAÇLI ZİHNİYETİ


​Selamlar. Geçen hafta safra kesemizle vedalaştık. Ameliyat öncesi çok sancılıydı yirmi gün. Şimdi iyiyim şükür. Yattığım yerden yazıyorum, başlayalım..
​ Haçlı seferlerinin başlamasında Türkler'in Anadolu'ya girişi ve ve Bizans'ı üst üste savaşlarda mağlup etmesi önemli bir yer tutar. Ortadoks Bizans'ın Türk tedirginliği Katolik dünyayı beni koruyun diye davet etmesi ile sonuçlanıyor. Katolik haçlı zihniyeti Müslüman'lardan daha fazla katletmek istedikleri Ortadoks'ların  yardımına elbette koşmak istemez. Ancak yine de Katolikler Türk tehdini yok etmek ve ardından Kudüs'ü fethetmek ve doğu zenginliklerini elde etmek için Haçlı seferlerini düzenlemişlerdi. O  yüzden ilk haçlı seferleri hep karadan yapılmıştır. Katolik Hristiyanların dini lideri Papa elbette organizasyon ve kışkırtmada ön planda idi. Bu saiklerle haçlı seferleri 1096'da başladı. Yaklaşık sekiz tane sayarlar ancak yukardaki sebepler ve Katolik dünyanın doğuya seferleri bitmek bilmemiştir. Tabi son yıllarda ekonomik sebepler hep ön plandadır. Ayrıca Papalığın Kudüs'ü Yahudi'lere bırakacağını düşünmek da saflık olacaktır.


​Papalık bu seferlerin ve katliamların organizatörü idi. Tabi ki Müslüman öldürmenin sevap kazandıracağını söyleyecekti. Böylece dini fetva da hazırlanmış oluyordu. İşin ilginci Katoliklere göre Ortadoks katli de vacip. Yani arada Bizans'ı da ortadan kaldırsalar kar olacak. Nitekim IV. Haçlı seferini Bizans üzerine yapmışlardı. Bu haçlı seferlerinden elde edilen ekonomik  gelir iştahlarını kabartmış ve ekonomik sebepli haçlı yıkımı halen süregelmiştir. Katolik dünyanın doğuya ve daha sonra diğer topraklara(Güney Amerika, Afrika, Asya..) olan seferleri halen de sürmektedir.


​Tam da burada haçlı zihniyetini tüm açıklığıyla ortaya dökmek gerekir. İlk seferlerden aldıkları dini fetva ile Dünya'yı sömürmeye başladılar. Bugün yeryüzünde hangi zenginliğe baksak bunların çöktüğünü görürüz. Petrolü size ürettirirler, kendi şirketleri aracılığı ile sattırıp komisyonlarını alırlar, kazandığınız parayı da kendi bankalarına yatırmanızı şart koşarlar, işlerine gelmeyince de paranızı size vermezler. Evet kendi paranıza el koyarlar. Daha Temmuz ayı başında İngiltere Venezuelanın 1 milyar Euro'luk altınına el koydu. Hak mı? Adına demokrasiyi getiriyoruz dedikleri yıkımı Venezuela'ya sokamadıkları için verdikleri ceza. Ik mık ederseniz darbe yaparlar. Sadece petrolde değil, tüm doğal kaynaklarınıza çökerler. Çay mesela.. İngilizler dünyanın dört biryanında işçileri çalıştırır, çayları sağa sola satar, tüm gelire çöker. Sizin çayınızı size satacak kadar da pervasızdır. Düşünsenize, üretiyorsunuz, bir yabancı firma gelip ürününüzü alıyor, işleyip size satıyor, parasını kazanıp size seyrettiriyor.. Gözümüzün önünde üstelik.. İtiraz ederseniz Fransa'nın Cezayir'de yaptığı gibi, İngiltere'nin Çin'de yaptığı gibi, İtalya'nın Libya'da yaptığı gibi, Hollanda'nın batı Afrika'da yaptığı gibi, İspanya ve Portekiz'in Güney Amerika'da yaptığı gibi bu sefer katledilirsiniz.


​Evet Hz. İsa ayrı bir din için değil Yahudi'lere çeki düzen vermek için gönderilmiş Peygamber olduğu söylenir. O yüzden Hristiyanlık hakkında başarılı bir Musevi mezhebi de denmektedir. İnsanlığı kendilerinin hizmetkarı görmelerinde bir sebep de bu olmalı. Tabi etkilendikleri eski Roma Kültüründeki  'başarıya giden her yol mübahtır' anlayışı da hakim bunlarda. Irkçılık bunlarda, katl bunlarda, zulüm bunlarda, üçkağıt bunlarda.. Daha bir çok kötülük.. İlk haçlı seferinden beri bunların gözü kutsallarınızdadır, paranızdadır, namusunuzdadır. Kudüs'te, Endülüs'te, İzmir'de, Maraş'ta, Serebrenitsa'da, Kıbrıs'ta, Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de, Libya'da olduğu gibi..


​Batının müreffeh medeniyetini örnek alalım mı hala? Bizim medeniyetimiz hiç böyle olmadı. Biz hiç böyle olmadık..

Yorumlar (3)
Tumali Afyon 4 yıl önce
Özncelikle geçmiş olsun. Kısa, öz, net ve güzel bir anlatım. Teşekkürler..
Ahmet 4 yıl önce
Çok geçmiş olsun hocam.
Zekeriye / Fatma Yalım 4 yıl önce
Geçmiş olsun acil şifalar diliyoruz, selamlar saygılar.
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P