banner177

banner193

HARMANCIK'TA BİRÇOK YENİ PROJE HAYATA GEÇTİ

Bursa’nın şehir merkezine en uzak ilçesi olan Harmancık yeni yatırımlarla kalkınıyor. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş yatırımlardan dolayı emeği geçenlere teşekkürlerini sunarken ilçede hayata geçen son projeleri anlattı.

HARMANCIK BELEDİYESİ 02.04.2021, 15:35 02.04.2021, 15:51
HARMANCIK'TA BİRÇOK YENİ PROJE HAYATA GEÇTİ


Harmancık’ta yapımı devam eden ve hayata geçen bazı projeler ise şöyle,

HARMANCIKLILARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI ÇARDI MAHFEL

Harmancık’ın ilk kafesi olma ünvanını kazanan Çardı Mahfel hizmete açıldı. İnşaatında ahşap malzemeler kullanılan ve modern yapısıyla dikkat çeken Çardı Mahfel aynı zamanda ilçede nostaljiyi de yaşatıyor.

Zamanında Mahfel adında buluşma noktası bulunan Harmancık’ta aynı adı taşıyan yeni mekan hizmete girmiş oldu. 2 kattan oluşan modern tesis sabahın ilk saatleriyle birlikte açılırken Harmancıklıların büyük ilgisini görüyor.

Tesis ile ilgili açıklamalarda bulunan Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, “İlçemizde böyle bir tesis şu ana kadar yoktu. Halkımızın gelip hoş vakit geçirebileceği kafe tarzında bir mekânı Harmancık’a kazandırdık. Halkımızın isteğine göre çeşitli amaçlarda kullanabiliriz.” dedi.

ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINDI

Harmancık’ta yapılan diğer çalışmalara da değinen Başkan Yılmaz Ataş, “Elektrik hatlarının yer altına alınması işlemi başarıyla tamamlandı. Görüntü kirliliğinin önüne geçildiği gibi. Birçok sıkıntıyı da bu şekilde gidermiş olduk. Doğalgaz çalışmalarıyla birlikte elektrik hatları da yer altına alınmış oldu.” dedi.

TOKİ’DE GERİ SAYIM BAŞLADI

İlçenin büyük heyecanla beklediği TOKİ Konutları için ilk kazma vuruldu. 28 adet 3+1, 56 adet 2+1 sosyal konut inşa edilip Harmancık’a kazandırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Harmancık adına teşekkürlerini sunan Yılmaz Ataş açıklamasında, “Yıllardır beklediğimiz bir hayalin daha gerçek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Konutlar inşallah en kısa sürede Harmancıklı hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

HARMANCIK’A YENİ HASTANE

Son zamanlarda yatırımların merkezi haline gelen Harmancık’ta, Devlet Hastanesinin de inşaatına başlandığını duyuran Başkan Yılmaz Ataş, “Ekim ayı içerisinde sözleşmesi imzalanan ve yer teslimi yapılan Harmancık Devlet Hastanesi inşa ediliyor. 10 yataklı olması planlanan hastane bölgenin sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak.” ifadelerini kullandı.

 HARMANCIK’A MİLLET BAHÇESİ YAZA HAZIR

Turizmden, sağlığa, sosyal yaşamdan daha birçok alan büyük yatırımlara sahne olan Harmancık’ta Millet Bahçesi projesinde büyük mesafe kat edildi. 4 etap halinde belirlenen projenin yıl sonunda bitirilmesi hedeflenirken Başkan Yılmaz Ataş, “Çalışmalar hızla sürüyor. Yaza kadar büyük bir kısmının bitmiş olmasını tahmin ediyoruz. İlçemize değer katacak bir yatırım. Vatandaşlarımız dört gözle projenin sona ermesini bekliyor” dedi.

HARMANCIK TURİZM’DE GÖZDE NOKTA OLDU

YILMAZ ATAŞ’TAN ALİNUR AKTAŞ’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi, salgın sonrası daha da önem kazanan eko-turizmden daha fazla pay alabilmek amacıyla Harmancık ilçesindeki tesislerin kapasitesini artırdı. BEBKA’dan 2015 yılında sağlanan 1,5 milyon TL’lik hibe ile Harmancık Belediyesi tarafından yaptırılan 3,5 milyon TL bütçeli Eko Turizm Sosyal Tesisleri bünyesinde 14 adet bungalov ev, 250 metrekare restoran, macera parkı, paintball, dağ bisikletleri, yürüyüş parkurları ve ATV gezi motorları aktivite alanları bulunuyor.

Harmancık Belediyesi Eko Turizm Sosyal Tesisleri bünyesine 350 metrekare taban alanına sahip toplamda 900 metrekare alanlı konferans salonu binası kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilave 3 milyon liralık yatırımıyla aynı alana 3 adet 35 metrekarelik ve 3 adet 45 metrekarelik 2 katlı bungalov ahşap ev, 1 adet çamaşırhane ile 1 adet umumi tuvalet yapıldı. Başkan Yılmaz Ataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P