banner201

banner177

banner193

HARMANCIK YATIRIMLARIN MERKEZİ HALİNE GELDİ

Bursa’nın ekolojik dengesi bozulmamış Harmancık ilçesi 2021 yılına tarihe geçecek yatırımlarla başladı. Geçtiğimiz günlerde doğalgaz ile buluşan ilçede, TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde imzalar atıldı. Diğer yandan da yüzme havuzu, millet bahçesinin yapımında son düzlüğe girilirken 14 milyon liraya mal olacak atık su arıtma tesisinin geçtiğimiz günlerde temeli atıldı. Harmacık’ta hizmet rüzgarı hız kesmeden devam ederken ilçe yatırımların merkezi haline geldi.

HARMANCIK BELEDİYESİ 14.01.2021, 11:46 14.01.2021, 13:07
HARMANCIK YATIRIMLARIN MERKEZİ HALİNE GELDİ

HABER: SERCAN GÜLER- BURSAHABERDAR 

“TOKİ’DE İMZALAR ATILDI, SÖZLERİMİZ MÜJDEYE VAATLERİMİZ YATIRIMA DÖNÜŞÜYOR”

Bursa Haberdar Gazetesi’ne ilçedeki yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ilçenin büyük sabırsızlıkla beklediği TOKİ Sosyal Konut Projesinde ile ilgili müjde vererek şöyle konuştu,  “28 adet 3+1, 56 adet 2+1 sosyal konutun yapım işini üstlenen yüklenici firma Osman Aydemir İnşaat Ltd. Şti yetkilileri ile bir araya gelerek istişare ettik. İmzalar atıldı. Sözlerimiz müjdeye vaatlerimiz yatırıma dönüşüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

“HARMANCIK MİLLET BAHÇESİ GÜN SAYIYOR”

Harmacık’ta tarihi projelerin tek tek hayata geçtiğini hatırlatan Başkan Yılmaz Ataş, “Harmacık Millet Bahçesi’ne kavuşuyor. 4 etap halinde belirlenen projenin 2 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Genci, yaşlısı tüm kesimden vatandaşlarımızın hizmetine girecek olan Harmancık Millet Bahçesi ilçemize değer katacak.” diye konuştu.

HARMANCIK’A 3 YENİ EĞİTİM YUVASI

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile şehidimizin adını taşıyan Adil Kınık Okul kampüsünün yenilerek tekrar yapıldığı aktaran Ataş, “Kampüsümüz içerisinde Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Halk Eğitim merkezi alacak. Okulumuz toplamda 6 bin metrekareden oluşuyor. Harmancık’a hiçbir öğrencimiz okulumuz ile birlikte eğitim sıkıntı yaşamayacak. Doğalgazın ilçemize gelmesiyle de okulumuzda öğrencilerimiz konforlu bir eğitim alacak. Pandeminin bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz.”

HARMACIK’TA YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

Harmacık’ın sosyal ve kültürel alanda gelişimi kadar sportif faaliyetlerde de gelişimine destek olmak için yüzme havuzu projesini hayata geçirdiklerini aktaran Yılmaz Ataş, yüzme havuzunun bitmek üzere olduğunu ve pandemiden sonra açılışı için sabırsızlandıklarını aktardı. Ataş ayrıca, “2 adet basketbol sahamızın yapımında son aşamaya geldik. İnşallah burası özellikle gençlerimizin burada kendilerini geliştirip, kaliteli vakit geçirebilecekleri bir alan olacak. Yaklaşık 500 bin TL hibe ve Büyükşehir ile birlikte bu projeyi gerçekleştirdik”

HARMANCIK’A DEV YATIRIM

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 milyon 500 bin TL harcanarak yaptırılacak ve Emet çayı ile mevcut Deveci Konağı Barajı’nın su kalitesinde iyileşme sağlayacak olan Harmancık Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelinin geçtiğimiz günlerde atıldığını da vurgulayan Ataş, “Tesis, günlük ortalama 3 bin 109 metreküp kapasiteli azot ve fosfor gideriminin sağlandığı, ilave olarak kum filtreleri ve UV dezenfeksiyon sistemine sahip ileri biyolojik arıtma prosesine sahip. Proje tamamlandığında, bölgedeki atık sular toplanarak arıtıldıktan sonra alıcı ortama deşarjı kontrollü bir şekilde yapılacak. Emet Çayı ve mevcut olan Deveci Konağı Barajı su kalitesinde iyileşme sağlanacak.” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P