banner177

banner193

HARMANCIK YENİ YATIRIMLARLA KALKINIYOR 

​​​​​​​Bursa’nın nüfus olarak en küçük, en fazla göç veren ve şehir merkezine en uzak ilçesi, ekolojik dengesi bozulmamış tabiatıyla öne çıkan Harmancık; Bakanlıkların, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Harmancık Belediyesi’nin işbirliğiyle yeni yatırımlara sahne oluyor. İlçe halkı büyük oranda tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlıyor.  Harmancık’a üretim ve turizm alanında yapılan yatırımlarla bölge ekonomisinin canlandırılması amaçlanırken, sosyal donatı alanları ve birçok alanda hayata geçen hizmetlerle dış göçün durdurulması ve göç alan bir Harmancık hedefleniyor.

HARMANCIK BELEDİYESİ 02.12.2020, 14:18 02.12.2020, 14:59
HARMANCIK YENİ YATIRIMLARLA KALKINIYOR 

ÖZEL HABER: SERCAN GÜLER -BURSAHABERDAR

Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Bursa Haberdar Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda Harmancık’a yapılan yatırımlar ve belediyenin ilçenin gelişimi için yaptığı çalışmaları anlattı.

GENÇLERİN HARMANCIK’TA KALMASI HEDEFLENİYOR

Harmancık’ta 1500 büyükbaş ve 18 bine yakın küçükbaş hayvanın ilçe halkının geçim kaynakları arasında önemli rol oynadığını aktaran Ataş, “Güncel nüfusumuz 6 bin 500 dolaylarında, seçmen nüfusumuz ise 5 bin 500. 18 yaş altı vatandaşlarımızın sayısı 1000 dolaylarında yaşlı bir nüfusumuz var. Gençlerimizi ilçemizde tutmak için ekonomik ve sosyal alanlarda yatırımlarımız devam ediyor” dedi.

DOĞALGAZ’A BÜYÜK TALEP

Harmancık’ın doğalgaz ile buluşmasını değerlendiren Ataş, “Altyapı çalışmaları bitti. Abonelikler alınıyor. Halkımızın yüzde 60’lık bir kısmı iç tesisatını döşetti. Diğer dağ ilçelerine göre talep büyük. Doğalgaz kullanımı uzun vadede ilçe halkımız için daha hesaplı olacak. Görünen o ki kömür kullanımı birkaç yıl sonra artık Harmancık’ta tarih olacak.” dedi.

HARMANCIKLILARIN YENİ BULUŞMA NOKTASI ÇARDI MAHFEL

“İlçe merkezimie yaptığımız Çardı Mahfel projemizde son aşamaya gelindi. İnşaat tamamlandı. İlçemizde böyle bir tesis şu ana kadar yoktu. Halkımızın gelip hoş vakit geçirebileceği kafe tarzında bir mekanı Harmancık’a kazandırdık. 2 katta oluşan ahşap yapımızın ufak tefek eksiklikleri tamamlandığında hizmete girecek.”

HARMANCIK’A MİLLET BAHÇESİ

“Bursa’nın ikinci millet bahçesi Harmancık’a yapılacak. 4 etap halinde belirlenen proje kapsamında yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Genci yaşlısı tüm kesimden vatandaşlarımızın hizmetine girecek olan Harmancık Millet Bahçesi ilçemize değer katacak.”

TOKİ HEYECANI SÜRÜYOR

“TOKİ Sosyal Konut Projesinin ihalesi yapıldı. 24 adet 3+1, 56 adet 2+1 sosyal konut Harmacıklı hak sahiplerine teslim edilecek. Harmancık’a yapılan Sosyal Konutlardan dolayı halkımız adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

HARMANCIK’A 3 YENİ EĞİTİM YUVASI

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile şehidimizin adını taşıyan Adil Kınık Okul kampüsünün yenilerek tekrar yapıldığı aktaran Ataş, “Kampüsümüz içerisinde Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Halk Eğitim merkezi alacak. Okulumuz toplamda 6 bin metrekareden oluşuyor.

Harmancık’a hiçbir öğrencimiz okulumuz ile birlikte eğitim sıkıntı yaşamayacak. Doğalgazın ilçemize gelmesiyle de okulumuzda öğrencilerimiz konforlu bir eğitim alacak.”

YÜZME HAVUZU, BASKET SAHASI, FİTNESS SALONU

“İlçemizin takımı Harmancıkspor’a elimizden geldiği kadar destek olmaya gayret gösteriyoruz. Öte yandan bakanlığımızın destekleriyle 2 adet çok amaçlı basketbol sahasının yapımı tamamlandı. Yüzme havuzumuz ise en kısa zamanda tamamlanacak

. Ayrıca ilçemize TANAP hibe programları kapsamında çevre düzenlemeriyle birlikte fitness salonu kazandırdık. Yaklaşık 500 bin TL hibe ve Büyükşehir ile birlikte bu projeyi gerçekleştirdik”

BÜYÜKŞEHİR’DEN 47.5 MİLYON TL’LİK DEV DESTEK

Büyükşehir Belediyesi’nin Harmancık’a yaptığı bazı destekleri anlatan Başkan Ataş, “Harmancık’a Ulaşım, altyapı, tarihi ve kültürel miras çalışmaları, çevre düzenlemeleri gibi konularda hizmetlerinin olduğunu hatırlatan Başkan Ataş, “Altyapı çalışmaları kapsamında; 43 bin 112 metre içme suyu hattı, 31 bin metre kanalizasyon hattı, 11 bin 300 metre yağmursuyu hattı, 7 adet depo, asfalt ve yama çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmaların maliyeti toplam 33 milyon 200 bin TL. Ulaşım çalışmaları kapsamında ise 6 bin 500 metre sıcak asfalt, 34 bin metre sathi kaplama, 33 bin 200 ton ocak malzemesi, 29 bin 800 metrekare parke temini, 2 bin 112 metre oto korkuluk çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmaların maliyeti de 14 milyon 120 bin TL” diye konuştu.

HARMANCIK EKONOMİSİNE CAN SUYU

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi ve Harmancık Belediyesi işbirliğiyle kurulan Harmancık Kent Mobilyaları Üretim Tesisi, Harmancık’ta hem istihdama hem de ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak. Burkent AŞ tarafından işletilecek olan tesisin bin 500 metrekare kapalı ve 2 bin 168 metrekare açık alan üzerinde faaliyet gösterecek. Tesiste 1. sınıf ağaçtan emprenye boyalı veya bakteri barındırmayan boya sistemi ile ahşap bank, piknik masası, kamelya, çiçeklik ve salıncak gibi kent mobilyaları üretiminin gerçekleştirilecek.

HARMANCIK’TA DEV EKO TURİZM YATIRIMI

Büyükşehir Belediyesi, salgın sonrası daha da önem kazanan eko-turizmden daha fazla pay alabilmek amacıyla Harmancık ilçesindeki tesislerin kapasitesini artırdı. BEBKA’dan 2015 yılında sağlanan 1,5 milyon TL’lik hibe ile Harmancık Belediyesi tarafından yaptırılan 3,5 milyon TL bütçeli Eko Turizm Sosyal Tesisleri bünyesinde 14 adet bungalov ev, 250 metrekare restoran, macera parkı, paintball, dağ bisikletleri, yürüyüş parkurları ve ATV gezi motorları aktivite alanları bulunuyor.

Harmancık Belediyesi Eko Turizm Sosyal Tesisleri bünyesine 350 metrekare taban alanına sahip toplamda 900 metrekare alanlı konferans salonu binası kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilave 3 milyon liralık yatırımıyla aynı alana 3 adet 35 metrekarelik ve 3 adet 45 metrekarelik 2 katlı bungalov ahşap ev, 1 adet çamaşırhane ile 1 adet umumi tuvalet yapıldı.

200 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU

İlçemiz Proje ve yatırımları için Bakanlıklara yaptığımız ziyaretlerimiz kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile görüşmemiz neticesinde 200 yatak kapasiteli öğrenci yurdu ilçemize kazandırıldı. Yurdumuz, Bursa ve çevre şehirlerden öğrencilerimizi ağırlayacak.

Ekim ayı içerisinde sözleşmesi imzalanan ve yer teslimi yapılan Harmancık Devlet Hastanesi’nin inşaatına başlanacak. 10 yataklı olması planlanan hastane bölgenin sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P