banner177

banner193

GASTRO İNEGÖL'E KATILIMCILARDAN TAM NOT

İnegöl Belediyesi, 'Gastro İnegöl' lasman programını gerçekleştirdi. İnegöl'ün birbirinden lezzetli yemeklerinin sunulduğu lasman, katılımcılardan tam not aldı.

İNEGÖL BELEDİYESİ 13.05.2022, 14:50 13.05.2022, 15:05
GASTRO İNEGÖL'E KATILIMCILARDAN TAM NOT

Şehrin asırlık lezzetlerini tek çatı altında toplayan Gastro İnegöl, lansman programını Morrian Otel Çırağan salonunda gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen Asırlık Lezzetler projesi isimli lansmana AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper TabanKestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kültür turizm Bursa İl Müdürü Kamil Özer, Büyükşehirbaşkan vekili Halide Serpil Şahin ve beraberinde birçok kişi katıldı. 

TABAN: GASTRO İNEGÖL MARKAMIZI, DÜNYAYA TANITMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Lansmanda konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ''Bugün burada olma amacımız şehrimizi daha güçlü bir şekilde tanıtmak istememizdir. İnsan yaşamını sürdürebilmek için tükettiği gıdayı mutfak kültürüne dönüştürdü.  Mutfaklar içerisinde Türk mutfağının önemli olduğu kabul görmüş durumdadır. Damak tatları Türk mutfağının incisidir. Toprakları verimli insanları üretken olan bir yerin yemek kültürü de gelişmiştir. Köftemiz gastronomide baş aktördür. Şehrinizin markasıdır. Şehrimizde böyle bir aktör görevi üstlendiği için bize cesaret vermiştir.Uzman ekibimiz kırsal mahallelerimiz taradılar. Baş aktörümüz köfteyle sınırlı kalmamasıyla kültür nimetlerinden de butik bir mutfak oluşturarak Gastro İnegöl diye yola çıktık.  Yemeklerimizi gün yüzüne çıkarabilmek adına bugün bu lansmanı gerçekleştiriyoruz. İnegöl çorbası, çilek lokumu, yaban mersini, gençler için hızlı menüyü deneyimlemenizi istiyoruz.  Hak ettiğimiz karşılığı alabilmek adına Gastro İnegöl markamızı projelerle dünyada tanınması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda hedefler önümüze koyan akademisyenlere teşekkür ediyorum. Katılımcılarımıza ve paydaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

İNEGÖL TURİZME BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK 

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ise, "İnegöl'ün var olan değerlerinin yanında İnegöl üretim gücüyle ve taşıdığı yemek kültürüyle zengin bir mutfağa sahiptir. Bütün sunum 1.5 yıllık akademik çalışmanın, yoğun mesainin ardından gerçekleşmiştir. İnegöl sadece köftemizle değil bunun yanında bir çok farklı lezzetleriyle hak ettiği yeri alacaktır. Sayın başkanımızı ve değerli ekibini kutluyorum. Büyükşehir Başkan vekili Halide Serpil Şahin,"İnegöl kozmopolit yapısıyla birlikte lezzetleriylede ön planda. İnegöl'ün turizme büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı." diye konuştu. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P