banner177

banner193

İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN HER ALANDA ÜST DÜZEY MÜCADELE

İnegöl Belediyesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Covid-19 salgınıyla seferberlik içinde mücadele ederken halkın ihtiyaçlarını karşılama noktasında da büyük mesai harcıyor. Türkiye’de maske üreten ilk belediye olan ve  maske üretimi noktasında seri üretime geçen İnegöl Belediyesi günlük binlerce maske üretimi gerçekleştirirken,  İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi günlük binlerce vatandaşın telefonuna cevap vererek taleplerini yerine getiriyor. Öte yandan Pazar yerlerinin girişine hijyen tünelleri kuran belediye örnek çalışmalara da imza atarken yol yapım, asfalt, otopark ve çevre düzenlemeleri gibi faaliyetleri de kesintisiz olarak sürdürüyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ 04.05.2020, 15:37 04.05.2020, 15:56
İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN HER ALANDA ÜST DÜZEY MÜCADELE

Haber: Sercan GÜLER:

YOL YAPIM, ASFALT VE OTOPARK ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR  

Şehrin ve vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran İnegöl Belediyesi, virüsle mücadele çalışmalarının yanı sıra rutin çalışmalarına da aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda yol yapım çalışmaları, asfalt kaplama ve yama çalışmaları ile tretuvar ve otopark yapımları sürüyor.

TEHLİKELİ BİNALAR YIKILIYOR

Bir yandan yeni projelerle şehri geleceğe hazırlayan İnegöl Belediyesi, bir yandan da tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan binaların yıkımlarını yaparak modern bir kent oluşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor

DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE TÜRKİYE’DE ÖNCÜ

İnegöl Belediyesi, dijital dönüşüm adına attığı adımların meyvesini topluyor. Bugün e-devlet üzerinden 32 hizmet sunan İnegöl Belediyesi Türkiye’de bu alanda öncü belediyeler arasında yer alıyor. Sosyal mesafenin büyük önem taşıdığı bu günlerde, vatandaşlar pek çok hizmete internet üzerinden erişebiliyor.

MASKE ÜRETİMİNDE SERİ ÜRETİME GEÇİLDİ

İnegöl Belediyesi maske konusunda fabrikasyon üretime geçti. Taban, “İNESMEK aracılığıyla örnek bir çalışma ortaya koyduk. Türkiye’de maske üreten ilk belediye olarak başladığımız maske üretiminde, seri üretime de geçtik ve günlük 15 bin adet 3 katlı maske üretebiliyoruz . İlçemizdeki maske ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. İnegöl Belediyesi, üretilen maskeleri  merkez mahalleler ve 91 kırsal mahallenin muhtarına da vatandaşlara dağıtılmak üzere maskeleri teslim etti. Birçok noktada maskeler ücretsiz olarak dağıtılıyor.

ASFALTLAMA VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİ SÜRÜYOR

Sokağa çıkma yasaklarını fırsata çeviren İnegöl Belediyesi mahallelerdeki eksikleri tespit ederek çevre düzenleme hizmetlerine devam ediyor. Havaların da düzelmesiyle birlikte yapım çalışmalarına hız verilirken, bu kapsamda asfalt yama çalışmaları devam ediyor.

ÇÖZÜM MERKEZİ GÜNDE 1500 TELEFONA CEVAP VERİYOR

İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi, koronavirüs salgını sürecinde günde yaklaşık 1500 telefona cevap veriyor. Yoğunluğun had safhaya ulaştığı birim, İnegöl’ün iletişim merkezi görevini üstleniyor. Vatandaşların 153 çağrı hattı ve 0 530 157 30 00 no’lu WhatsApp Hattından ulaştığı Çözüm Merkezi, koronavirüs sürecinde önemli bir görev üstlendi..

PAZAR YERLERİNE HİJYEN TÜNELİ

İnegöl Belediyesi, yeni bir uygulamayı daha başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından imal edilen Hijyen Tünelleri,  faaliyete başladı. Pazarların her iki girişinde vatandaşlar Zabıta ve emniyet güçleri nezaretinde sosyal mesafeye dikkat edilerek hijyen tünelinden geçirilip o şekilde pazara alınan vatandaşlara, aynı zamanda maske dağıtımı ve ateş ölçümü yapılıyor.

SOKAK HAYVANLARINA DÜZENLİ MAMA YARDIMI

Koronavirüs nedeniyle binlerce insan evlerine kapanırken, sokakta yaşamını sürdüren can dostlarımıza İnegöl Belediyesi de sahip çıktı. Sokak hayvanları için belirli alanlara düzenli olarak yiyecek bırakılıyor.

HER ALANDA MÜCADELE

Belediye Başkanı Alper Taban da koronavirüsle mücadele sürecinde İnegöl Belediyesi olarak var güçleriyle her alanda bulunmak için çalıştıklarını kaydederek, “Ekiplerimiz bir yandan dezenfekte çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak, evde bulunduğumuz sürelerde ilçe halkımızın kaliteli zaman geçirmeleri adına bir dizi etkinlik ve faaliyetlere imza atıyoruz. Çözüm Merkezimiz ve dağıtım ekiplerimizle Zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermek için gece gündüz çalışıyor” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P