banner201

banner177

banner193

İNEGÖL'ÜN YENİ KÜTÜPHANESİ HİZMETE GİRDİ

İnegöl Belediyesi ilçeye yeni bir kütüphane daha kazandırdı. Dinlenme alanı, bilgisayar odası ve yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphane gençlerden tam not aldı.

İNEGÖL BELEDİYESİ 26.04.2021, 15:56
İNEGÖL'ÜN YENİ KÜTÜPHANESİ HİZMETE GİRDİ

İnegöl Belediyesi’nin gençlik merkezinin zemin katında teknolojiyle donatarak hazırladığı 160 öğrenci kapasiteli Yeni Nöbetçi Kitaphane, bugün itibariyle hizmete girdi. Kayıt ve randevu sistemiyle hizmet verecek merkeze öğrenciler ilk günden ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Alper Taban da Nöbetçi Kitaphaneyi ziyaret ederek tüm ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.


İnegöl Belediyesi, 2020 yılında açılan ilk Nöbetçi Kitaphanenin ardından ikinci Kitaphaneyi Gençlilk Merkezinin zemin katında hizmete aldı. 160 öğrencinin aynı anda faydalanabileceği, teknolojiyle donatılmış ve engelli bireylerin de rahatlıkla ulaşıp kullanabileceği özellikteki yapısıyla engelli dostu olan yeni Kitaphane, bugün itibariyle hizmet vermeye başladı.

İçerisinde 8.500 kitap bulunan ve aynı zamanda ücretsiz çay ve kahve ikramlarının olacağı Nöbetçi Kitaphanede; kitap okuma alanları, ders çalışma alanları, görme engelliler için Braille kabartma yazıcı, sanal gerçeklik platformu, katalog tarama sistemi ve bilgisayar alanları yer alırken, merkez ilk günden öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı. Üyelik ve randevu sistemiyle hizmet verilecek merkez, pandemi sürecinde kapasitesinin yüzde 50’si ile hizmet verecek.
Belediye Başkanı Alper Taban, bugün açılan Nöbetçi Kitaphaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve ilçe halkına hayırlı olması dileklerini iletti. Ders çalışan öğrencilerle sohbet eden Başkan Taban, kendisi de kitaphaneye otomat üzerinden kayıt yaptırdı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P