banner204

banner177

banner193

banner205

KARACABEY ESNAFI ARTIK RAHAT

 Karacabey’de geçtiğimiz hafta İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar neticesinde halk pazarı 1 günden 3 güne çıkarılmıştı. Yoğunluğun azaltılması hedefiyle yapılan uygulama ile pazardaki yoğunluğun oldukça düştüğü, vatandaş ve esnafın da tedbirlere uymakta zorlanmadığı görüldü.

KARACABEY BELEDİYESİ 11.11.2020, 11:25
KARACABEY ESNAFI ARTIK RAHAT

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Karacabey’de de pandemi ile kararlı mücadele sürerken, Karacabey’de alınan birtakım önlemler faydalı sonuçlar veriyor. Karacabey’de geçtiğimiz hafta İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar neticesinde, halk pazarı 1 günden 3 güne çıkarılmıştı. Yoğunluğun azaltılması hedefiyle yapılan uygulama ile pazardaki yoğunluğun oldukça düştüğü, vatandaş ve esnafın da tedbirlere uymakta zorlanmadığı görüldü.
 


Başkan Özkan’dan ‘tedbir’ çağrısı
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, “Kaymakamlık nezdinde toplanan kurul ile ilçemiz pazarının sadece salı günleri değil, pazar-pazartesi ve salı olmak üzere 3 güne yayılması kararı alınmıştı. Bu sayede yoğunluk tek bir gün olmayacak ve vatandaşlarımızın tedbirlere ve mesafe kuralına uyması daha kolaylaşacak. Görüyoruz ki bu uygulamamız son derece başarılı olmuş durumda. Bir kez daha yinelemekte fayda var. Başta sağlıkçılarımız olmak üzere devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile pandemiye karşı yoğun bir mücadele veriyor. Ancak virüse karşı hiçbir mücadele, bizim kişisel olarak alacağımız tedbirlerimiz kadar güçlü değil. Her birey hem ülkesi hem kendi sağlığı hem de toplum sağlığı için mutlaka bu tedbirlere uymalı. Bu yüzden maske, mesafe ve hijyen kuralına dikkat edilmesini, tüm vatandaşlarımızdan bir kez daha önemle rica ediyorum” dedi.

 


SOKAKTA SİGARA İÇİLMESİ YASAKLANDI
Öte yandan, Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanan son karar kapsamında; Bursa genelinde olduğu gibi Karacabey’de de cadde ve sokaklarda sigara içilmesi yasaklandı.
Buna göre Karacabey’de Cumhuriyet Alanı (Heykel), Bursa Caddesi, Bandırma Caddesi, Sevgi Yolu, Ortaokul Caddesi, Panayır Caddesi ve Dr. Rüştü Özüt Caddesinde, pazaryerinde ve yürürken, sigara ve tütün mamullerinin kullanımının ikinci bir karara dek yasaklandığı duyuruldu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P