Kurban Bayramının arefesindeyiz. Herkeste tatlı  bir heyecan.. İbadet bayramı. Alışverişler, kurban ortaklıkları, pazarlıklar.. Bir telaş var herkeste. Biliyorum ki bu tatlı heveslerin hepsi buruk bu sene. Sebebi de Fillistin. İnsanlık suçu işlenmeye devam ediliyor. Katliam, soykırım ne derseniz uyuyor bu duruma. 
    Kurban ibadetini herhangi bir sebeple eda edemeyenler, fakat bu ibadetin sevabından faydalanmak isteyenler için bir çok hayır kurumu faaliyette yine. Her biri yurt içi, yurt dışı hisse satışı yapmakta. E tabi yurt dışında özellikle Afrika ve  ortadoğuda hayvanlar çok ucuz. Sebebi bu. Tüm kurumlar o yüzden ortalama bir fiyat belirliyor yurt dışında. Ne diyelim tüm kurumların ibadetini Allah kabul etsin. 
    Türk Kızılayı da yardım faaliyeti yürüttüğü pek çok ülkede, bazılarında birden fazla noktada kurban faaliyetlerini yapagelmekte. Bu yardımlardan birisi de gıda yardımları. Türk Kızılayı kurban faaliyeti ile gıda yardımlarının içine bu faaliyeti de dahil etmiş durumda. Zaten yaptığı yardımlara ek olarak.. 180 bin hisse var Kızılayda bu sene alınabilecek. alınırsa kurban ibadeti şeklinde, istenirse adak şeklinde bağışlar alınmakta.  Tüm hisseler biterse maalesef bağışlar erken kapanmakta. Bu yüzden kurban ibadetini Kızılay vasıtası ile yapmak isteyenler elini çabuk tutmalı.  Hepsi alınmasa da hayır için hayvanların etleri yine dağıtılıyor. 
     Yalnız bu senenin geçen senelerden farkı var. 22 ülkede yürütülen bu faaliyet bu sene bir eksik. Filistinde kurban kesilmeyecek. Kesilemeyecek. Bu yüzden Filistin bağışlarını yurt içinde kesip konserve haline getirildikten sonra Gazzeli kardeşlerimize ulaştırılacak. Zaten yurt içinde uygulanmakta olan konserve et uygulamasını bu sene Filistin için de yapacak Türk Kızılay’ı. Böylece bir seferlik de değil, tüm sene boyunca Filistinli kardeşlerimize kurban eti ulaştırma sevinci yaşanacak. Kızılay Yurt içi / Filistin bedeli 11.750, Yurt Dışı bedeli 4300 tl.

bursakızılay.org.tr