banner177

banner193

GUHEM, MİLLİ UZAY PROJESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2013 yılında ortaya koyduğu vizyonla hayata geçen Türkiye’nin ilk uzay temalı eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Milli Uzay Programı hedeflerine ve stratejisine güç katacak.

BURSA 10.02.2021, 13:35 10.02.2021, 13:42
GUHEM, MİLLİ UZAY PROJESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde hayata geçen GUHEM, Türkiye’nin uzay ve havacılık yolculuğuna önemli bir katkı sağlıyor. Türkiye’de ilk kez hazırlanan Milli Uzay Programı hedeflerini kamuoyuyla paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Bursa’ya kazandırılan GUHEM’e de yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay havacılık temalı ilk bilim merkezi GUHEM’in 2020 yılında Bursa’da hayata geçtiğini belirterek, bu tür yatırımlarla uzay çalışmalarının gençler ve araştırmacılar nezdinde câzibesinin artmasını hedeflediklerini vurguladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda, ‘Millî Teknoloji Güçlü Sanayi’ hamlesiyle kendi hedefleri, imkan ve kabiliyetleri doğrultusunda yeni bir dönüşüm hamlesi başlattığını söyledi. BTSO’da göreve başladıkları 2013 yılından itibaren Türkiye’nin kalkınma hedefleriyle bütünleşen projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Başkan Burkay, “Özellikle otomotiv ve makine gibi sektörlerdeki firmaların üretim yeteneklerini uzay, havacılık, savunma, nano teknoloji, kompozit malzemeler ve mekatronik gibi ileri teknoloji gerektiren alanlara dönüştürmeyi hedefledik. BTSO çatısı altında kümelenme modeliyle bir araya gelen firmalarımız, ROKETSAN, HAVELSAN, ASELSAN, TAİ ve TEİ gibi savunma sanayinin en önemli kuruluşları için alt sistem üreticileri ve tedarikçileri haline geldi.” dedi.


“Genç kuşağa ilham olacak”

GUHEM’in Türkiye’nin uzay ve havacılık alanındaki yolculuğunda yeni bir kilometre taşı olduğuna işaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bizleri yüksek teknolojili üretim ve sanayideki dönüşüm hedeflerimize taşıyacak temel dinamiklerden biri de özgüveni yüksek gençlerimizle hayâllerdeki sınırları ortadan kaldırmak ve yeni neslin yüreklerinde uzay ve havacılık konusunda heyecan oluşturmaktır. Oda olarak 2013 yılında ortaya koyduğumuz hedef ve vizyonla Bursamız için bir hayâli daha gerçekleştirdik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleri, Büyükşehir Belediyemiz ve TÜBİTAK’ın işbirliğiyle kentimize kazandırdığımız GUHEM, Cumhurbaşkanımızın ülkemizi uzay ligine taşıma kararlılığı doğrultusunda uzay ve havacılık yolculuğunda Bursa’ya yeni bir misyon yüklemektedir” dedi.

Sayılı merkezler arasıdna

Yorumlar (6)
Onur Sert 3 yıl önce
Yerdeki her şey bitti otomobil meydanlara indi şimdide uzay kaldı.
Zahit Günay 3 yıl önce
Uzaya gidilecekse ilk 10 türk içinde olmak isterim 05392789283. Haber versinler yeter. Orası daha temizdir.
Cihat Tutak 3 yıl önce
Uzay ve biz. İmkan meselesi.
Serhat Bulutay 3 yıl önce
Haydi 1... 2. 1.... 2 uzaya uzaya.....
Ercan Düzgün 3 yıl önce
Uzaya hızlı tren hattı yapmak gerekir.
Orhan Veli 3 yıl önce
Uzay münübüsü yapsınlar
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:21
Güneş 05:58
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:04
Yatsı 21:34
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P