banner209

banner177

banner193

1 MAYIS GÖSTERİLERİ NEDENİYLE GÖZALTINA ALINAN 38 KİŞİ TUTUKLANDI

İstanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde düzenlenen gösterilerde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı, 27'si hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Gelişmeyi duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemizin huzurunu, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olaylar asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

GÜNDEM 05.05.2024, 09:35
1 MAYIS GÖSTERİLERİ NEDENİYLE GÖZALTINA ALINAN 38 KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gösteriler sırasında polise saldıranlarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'inin tutuklandığını, 27'si hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde önceden duyurulmasına rağmen, Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale sırasında polislere saldıranlar hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

"MİLLETİMİZİN BERABERLİĞİNİ BOZMAYA YÖNELİK OLAYLAR AMACINA ULAŞAMAYACAK"

Soruşturma kapsamında 65 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini paylaşan Tunç, "38 şüpheli 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na Muhalefet', 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' ve 'Kamu Görevlisine Direnmek' suçlarından tutuklanmıştır. 27 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir" açıklamasını yaptı. Tunç, "Ülkemizin huzurunu, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olaylar asla amacına ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.

27 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda polislere saldırıda bulundukları için gözaltına alınan 65 şüphelinin nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden 38'i "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kamu görevlisine direnmek" suçlarından tutuklandı. 27 şüpheli ise haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:53
Güneş 05:38
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:22
Yatsı 22:00
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P