banner177

banner193

20.02.2024, 09:57

NEDEN PSİKOLOĞA GİTMELİYİZ?

Fiziksel sağlığımıza dikkat eder, doktora gideriz; ancak zihinsel ve duygusal sağlığımızı ihmal etme eğilimindeyiz. Oysaki, zihinsel ve duygusal iyi oluş, genel yaşam kalitemizi derinden etkiler.

İşte tam da bu noktada, psikologlar kendi alanlarında birer rehber olarak önemli bir rol üstlenirler. "Neden psikoloğa gitmeliyiz?" sorusu, birçoğumuzun kendi iç dünyasına bir yolculuk yapması ve zihinsel sağlığını önemsemesi gerektiğini düşündüğümüzde, akla gelen ilk sorulardan biridir. Her birimiz, hayatın getirdiği zorluklarla baş etmek adına farklı stratejiler geliştiririz. Ancak, kendi “içsel dünyamızda” sıkışıp kaldığımızda veya sorunlar karşısında “çaresiz” hissettiğimizde, dışarıdan bir bakış açısı kazanmak ve “profesyonel” destek almak önemli bir adım olabilir.

Psikologlar, insan zihnini anlama konusunda birer “uzman” olarak, yaşadığımız sorunların kök nedenlerini tespit etmemize ve çözüm yolları bulmamıza yardımcı olabilirler. Bir psikologla yapılan terapi, sadece mevcut sorunlarla değil, aynı zamanda geçmiş deneyimlerimizle de başa çıkma becerilerimizi geliştirmemize katkı sağlar.

Belki de en değerli tarafı, psikologlarla yapılan görüşmelerin “kişinin kendi iç dünyasını” keşfetmesine olanak tanımasıdır.

Kendimizi daha iyi anlamak, duygusal dünyamızı derinlemesine keşfetmek ve bu süreçte büyümek, hayatın sunduğu birçok “zorluğun” üstesinden gelmemize yardımcı olabilir.

Unutmamamız gereken bir diğer önemli nokta da, zihinsel sağlığımızı korumak ve iyileştirmek, genel yaşam kalitemizi artırır.

Psikoloğa gitmek, sadece bir sorunun çözümü için değil, “aynı zamanda kendimize yatırım yapmak” adına da önemli bir adımdır.

“İyi bir zihinsel sağlık, iş performansımızı artırır, ilişkilerimizi güçlendirir ve genel mutluluğumuzu destekler”.

Sonuç olarak, “psikoloğa gitmek bir zayıflık değil, aksine bir güç göstergesidir”. Kendimize, duygusal ve zihinsel sağlığımıza verdiğimiz değeri göstermek adına atılacak küçük ama etkili bir adımdır.

“Kendinizi sevdiğinizde, dünya da size sevgiyle karşılık verir”.

Zihinsel sağlığımıza bir yol arkadaşı edinmek, yaşamın karmaşık labirentinde doğru yolu bulmamıza yardımcı olabilir.

Her birimiz, içimizdeki potansiyeli keşfetme yolculuğunda birlikteyiz. “Siz kararlı bir şekilde ilerledikçe, hayat da size karşılık verecektir”.

Yorumlar (8)
Emre 2 ay önce
Bende psikoloğa gitmenin zayıflık olduğunu sanardım. Ama psikoloğa gittikten sonra aslında sizin dediğiniz gibi bir güç olduğunu fark ettim. Gerçekleri barındıran mükemmel bir yazı olmuş Melike hanım.
Sumeyra 2 ay önce
mental sağlığın önemi ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi
Begüm S. 2 ay önce
Çok güzel anlatılmış
Aslı ş. 2 ay önce
Çok yalın ve güzel bir anlatım olmuş. Kaleminize sağlık…
Bahar Ayhan 2 ay önce
Bir eğitimci olarak makalenizi çok beğendim.Yolun açık olsun
Begüm Ozan 2 ay önce
Bence de herkesin bir psikoloğu olmalı
İlknur D. 2 ay önce
makalenin başındaki ifadeniz olan ‘’Fiziksel sağlığımıza dikkat eder, doktora gideriz; ancak zihinsel ve duygusal sağlığımızı ihmal etme eğilimindeyiz ‘’ beni cok etkiledi .Zihinsel saglıgıma gerekli önemi vermedigimi ve vermem gerektirdigi fikrini oluşturdunuz .Farkındalık yarattıgınız icin teşekkür ederim
Lale onur 2 ay önce
Bu kadar güzel bir anlatım ile herkes bence anlamıştır psikoloğa gitmenin yanlış olmadığını harika bir anlatım ve çok güzel bir Türkçe ile yazılmış ellerinize emeğinize sağlık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P