banner204

banner177

banner193

banner205

11.01.2021, 15:20

OFİS YOGASI... Ofis çalışanları için eşsiz hareketler

MASACHİ OFİS MOBİLYALARI İŞ BİRLİĞİ İLE ... 

Ofis yogası, fazla vakit harcamadan sağlığımıza özen gösterebilmenin bir yoludur. Ofis çalışanları masa başı çalışmanın tüm avantaj ve dezavantajlarını aynı anda yaşarlar. Vücuttaki ağrı ve kasılmalar, aynı şekilde durmaktan kaynaklanan eğrilme ve fıtık oluşumu gibi tüm problemler masa başı çalışmaların dezavantajlarından sadece bir kaçıdır.

Peki; bu dezavantajları masanızdan ayrılmadan ve sadece birkaç dakikada geçirebileceğinizi söylesek? Tamamsak hemen başlıyoruz:

LOTUS DURUŞU:

En çok bilinen yoga hareketlerinden olan “Lotus Duruşu” enerjinizi dengelemeniz ve stresle başa çıkmanız için bire birdir.

Bağdaş kurup, gözleri kapatarak ve elleri uygun şekilde birleştirerek yapılan hareket, alınan nefeste pozitifi almak ve nefesi verirken negatifi vermek şeklinde kurgulanmalıdır.

ÖNE DOĞRU EĞİLME:

Ofisteki koltuğunuzda otururken bu pozisyonla sırtınızı esnetebilir ve kan akışınızı dengeleyebilirsiniz. Sırtınızı önce dik konuma getirerek oturun ve koltuğunuza yaslanın. Ardından ellerinizi, avuç içleriniz karşıyı gösterecek şekilde havada birleştirin.

Ayaklarınızı birleştirin ve paralel konuma getirin. Ardından kol pozisyonunuzu bozmadan tüm vücudunuzla birlikte öne doğru eğilin. Ellerinizle ayak başucuna dokunmaya çalışın. Bunu yaparken de nefes almayı unutmayın.

BHARADVAJASANA POZİSYONU:

Sol omzu sandalyeye dayamak ve sağ elle sandalyeyi tutmak, kalçanızla birlikte bu yöne dönerek kendinizi esnemek şeklinde başlayan, ardından ters yönde aynı hareketleri yapmakla devam eden bu ofis yogası hareketi sırtınızın esnemesi in çok faydalıdır.

Ayrıca hareket sonlarında aldığınız nefesi vermeyi de unutmayınız.

EL ve BİLEKLER İÇİN

Bilgisayar ve telefonlarla işini yapan herkesin en çok mesai yapan organlarından biri de eller ve bileklerdir. Tüm mesai boyunca neredeyse ara vermeyen bu organları rahatlamak için el yogası yapmamız faydalı ve yerinde olacaktır. Öncelikle dik bir pozisyonda oturup derin bir nefes alın. Ellerinizi, parmaklarınızdan baskı yapacak şekilde birleştirin hafifçe birbirine doğru bastırın. Bunu yaparken de ritmik şekilde nefes alıp vereceksiniz. Ardından önce sağ elinizle, sol elinizin parmaklarını geriye doğru çekin. Sonra bunu diğer eliniz için tekrarlayın. Son olarak parmaklarınız iç içe geçmiş ve avuç içleriniz birbirine değer halde, omuzlarınızı serbest bırakarak kollarınızı göğsünüz hizasında ileri doğru esnetin. Bu ofis yogası hareketi ile el ve bileklerinizi rahatlatabilirsiniz.

DUA EDİŞ MUDRASI:

Baskıyı ve stresi azaltmak, rahatlamak ve zinde hissetmek için rahat bir oturma pozisyonu alıp, mümkünse yalnız olacağınız bir ortamda dua ediş mudrasını yapabilirsiniz.

Baş parmaklarınızla kalp atışlarınızı hissetmeye ve kendi içi sesinizi dinlemeye çalışın. Avuç içlerinizi birbirine denk getirin ve eşit şekilde birbirine doğru bastırın. Hafifçe başınızı sağa ve sola eğin. Bunu yaparken derin derin nefesler alıp vermeyi de ihmal etmeyin.

GÜVERCİN DURUŞU

Ofisteki stresin tümünü çok uzaklara göndermek ve ruh ile bedeni rahatlatmak için güvercin duruşu son derece etkilidir. Öncelikle dik bir şekilde koltuğunuza oturun dimdik şekilde koltuğunuzda oturmalısınız. Ardından sağ dizinizi öne alarak bükeceksiniz. Sol bacağınız gergin ve arkada kalacak. Sağ ayağınızı vücudunuzdan birkaç santim ötede tutmaya çalışın. Sol kalçanızın yere tam oturduğundan da emin olun. Ellerinizi önce öne, sonra havaya kaldırın. Biraz zor görünse de yaptıkça ne kadar rahatladığınızı fark edeceksiniz.

Farklı ülkelerde ofis yogası uygulanmakla birlikte, ofis yogası Türkiye’de henüz yaygın değildir. Ofis yogasının faydaları nedeniyle çalışan verimliliğinde artış söz konusudur.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P