banner209

banner177

banner193

ORHANELİ GÜZELLEŞİYOR, YENİ PROJELER İLÇEYE HAYAT VERİYOR

Orhaneli’nin yıllardır çözülemeyen birçok sorunu ve eksiği Başkan Ali Aykurt döneminde, Orhaneli Belediyesi’nin girişimleri ile çözüme kavuşuyor.

ORHANELİ BELEDİYESİ 13.12.2023, 17:06
ORHANELİ GÜZELLEŞİYOR, YENİ PROJELER İLÇEYE HAYAT VERİYOR

İlçede hayata geçen projeler vatandaşların maddi yükünü önemli ölçüde azaltırken, gençlere yeni istihdam kapıları oluşturulmaya devam ediliyor. Orhaneli’nin gelecek 50 yıllını şekillendirecek önemli yatırımlar ise tek tek hayata geçiyor.

DÜĞÜN SALONU, HALKIN SALONU

Orhaneli Belediyesi’ne ait olan düğün salonunun işletmesi yeniden belediye bünyesine alınarak gerek tesiste sunulan imkanlar gerekse hizmet kalitesi arttırılarak yeniden vatandaşların kullanımına sunuldu. Açık ve kapalı alanı yer alan düğün salonu halkın beğenisini topladı.

GALERİCİLER SİTESİ TİCARETE CAN VERDİ

Orhaneli Belediyesi ürettiği proje kapsamında bünyesinde 25 adet dükkanın bulunduğu, 1 adet noter, 1 adet sigortacı, 1adet çay ocağı ve 1 adet oto yıkama tesisini hizmete açtı. Bursa merkezi ile çevre il ve ilçelerden de büyük rağbet toplayan Orhaneli Oto Galericiler Sitesi yeni bir istihdam ve kazanç kapısı haline geldi.

.

BEYCE MEYDAN KAFE VE PARK İLÇEYE NEFES OLDU

İlçenin en büyük eksikliklerden biri de misafirlerin ağırlayacağı bir mekan olmayışıydı. Bu kapsamda hayata geçirilen Beyce Meydan Kafe’de özellikle profesyonel ekipmanlarla sunulan kahve çeşitleri ile gençler için yeni bir cazibe merkezi oluşturuldu. Yeni bir istihdam kapısı açıldı.

ÇÖP SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞU

Orhaneli Belediyesi’nin talepleri doğrultusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Evsel Katı Atık Aktarma Merkezi ile sadece ilçenin değil güney bölgesinde bulunan Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin de çöp sorununu da çözüme kavuşturdu.

ORHANELİ’YE AB STANDARTLARINDA ARITMA TESİSİ

Halihazırda ilçede hizmet veren atık su arıtma tesisinin kapasitesini 4,5 kat artıracak ve tesisi AB standartlarına ulaştıracak ilave atık su arıtma tesisinin yapımına başlandı. BUSKİ marifetiyle sürdürülen çalışmada arıtma tesisinin halen 1000 metreküp olan kapasitesi 4 bin 400 metreküpe çıkarılacak.

ÇOK AMAÇLI NİKAH SALONU

Vatandaşların en güzel günlerini en güzel mekanlarda yaşamaları için hayata geçirilen bu proje ile hem yeni evlenen çiftlere ve misafirleri için nezih bir mekan, hem de çeşitli toplantılar ile özel gün organizasyonlarının yapıldığı bir salon olarak kullanımına sunuldu.

BAŞKANLIK KONUTU EĞİTİM YUVASI OLDU

Daha önce Başkanlık konutu olarak kullanılan ancak 2019 yılında göreve başlayan Belediye Başkanı Ali Aykurt’un talimatıyla Başkanlık Konutu halkın kullanımına sunuldu. Bahçe katı ve bahçesi ilçe kadınlarına tahsis edilerek burada bir kadın kooperatifi oluşturuldu. 2. katı Kültür Evi planlanan Başkanlık Konutu’nun ve 3. katı ise Türkiye genelinde köy okullarının gelişmesi için faaliyet gösteren ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) ‘na tahsis edildi.

EV YAPMAK İSTEYENLERE BÜYÜK DESTEK

Başkan Ali Aykurt göreve geldiğinde 5 adet olan tip proje çeşidi 21’e çıkartıldı. Vatandaşlara daha modern, daha kullanışlı ve daha güvenli ev projelerini ücretsiz olarak sunmaya başlandı.  Ortaya çıkan yeni yerleşim alanları ihtiyacını karşılamak için Orhaneli Belediyesi mahalle sakinlerine sunulmak üzere yeni yerleşim alanları oluşturuluyor. Ayrıca yapılan istişareler neticesinde kırsal turizm ve ticari amaçlı alanlar üretilerek halkın kullanımına sunuluyor.

ŞEHİTLİK VE MİLLET BAHÇESİ

Çanakkale’de en çok şehit veren ilçe olan Orhaneli’de geçmişi yad etmek ve gelecek nesillere Çanakkale Ruhunu aşılamak için hazırlanan Şehitlik Anıtı ve Millet Bahçesi projesi ile hem şehitlerin isimlerini yaşatacak hem de ilçe halkı için sosyal bir ortam oluşturulacak.

YURT VE GENÇLİK MERKEZİ

Üniversite öğrencilerinin ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirilen Yurt ve Gençlik Merkezi projesi ile hem gençlere barınma imkanı sağlanacak hem de ilçemizdeki konut arzına katkı sağlanacak.

HEYECANLANDIRAN PROJE MACERA PARKI

Beyce Doğal Yaşam ve Spor Merkezi bünyesinde projelendirilen macera parkı ile ilçe halkı ve turistler için yeni yaşam alanı oluşturulacak.  Çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı parkurların olacağı macera parkı tamamlandığında önemli bir merkez haline gelecek

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İMAR PLANI ÇALIŞMALARI

Orhaneli’de 1. Etap Küçük Sanayi Sitesi İmar Planı çalışmaları kapsamında oluşturulan parseller hak sahiplerine teslim edildi. Bu çalışmalar neticesinde yatırımcılar için yeni iş sahaları sunulurken, ilçeye istihdam ve katma değer sağlanıyor.

KÖY MEYDANLARI YENİLENİYOR

 Kırsal mahallelerde gerçekleştirilen meydan düzenlemeleri ile cami, köy konağı ve kahvehane gibi umuma açık alanlarla birlikte oluşturulan mahalle meydanlarının daha estetik ve kullanışlı hale gelmesi sağlanıyor. İhtiyaca göre sundurma, oturma grupları, ağaçlandırma çalışmaları, kaldırım ve tretuvar çalışmaları ile peyzaj çalışmalarının yapıldığı mahalle meydanlarımız ile halkımıza daha nezih ve ferah ortamlar sunuyoruz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P