banner201

banner177

banner207

ORHANELİ’NİN GİZLİ HAZİNESİ FERROKROM

Orhaneli'nin gizli hazinesi krom madeni için düğmeye basıldı. Orhaneli'de kurulması planlanan ferrokrom tesisleri ilçeye istihdam sağlarken, Türkiye ekonomisine de katkı sağlayacak. İşte detaylar

ORHANELİ BELEDİYESİ 02.12.2020, 13:58 02.12.2020, 14:13
ORHANELİ’NİN GİZLİ HAZİNESİ FERROKROM

Özel Haber: Sercan Güler 

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt'un açıklamalarından satırbaşları...

“Orhaneli’de krom madeni rezervi bulunuyor. Krom şu anda ham madde olarak değerlendiriliyor. Topraktan ayrıştırıldıktan sonra krom madenimiz işlenmeden yurt dışına ihraç ediliyor. İşlenen madeni tekrar yurt dışından geri alıyoruz. Orhaneli için karar alındı. Orhaneli’de ferrokrom tesisleri kurulacak. Ferro krom tesislerimiz bölgeye değer katacağı gibi bölgemiz için ciddi istihdam sağlayacak. Jeolojik anlamda ilçemiz çok değerli  Maden kaynakları, sıcak su hatlarının varlığı ve fay kırıkları önümüzdeki süreçlerde bize büyük fayda sağlayacak. Orhaneli’nin jeolojik haritasını çıkarıyoruz” 

ORHANELİ SANAYİ SİTESİ YATIRIMCILARINI BEKLİYOR

“Orhaneli tarihinde ilk özel fabrika bu dönem içerisinde yapıldı. Bebüş Tekstil’e teşekkür ediyoruz.  450 dönüm üzerinde küçük sanayi sitesi için imar çalışmamız tamamlandı. Bir aya kadar resmi tapularımızı dağıtmış olacağız. 2 tane mermer işletme atölyesi için sözümüzü aldık. Göreve gelirken 3 fabrika hayali kurmuştuk. Böylece inşallah bunu da gerçekleştirmiş olacağız. Lojistik anlamında da Bursa’ya artık çok yakınız. Yatırımcılar Bursa’da ciddi arsa maliyetlerine, Orhaneli’ye hem fabrika inşaatını yapar hem de 5-10 yıllık işçi maliyetlerini, Bursa’dan bir arsa maliyetine karşılamış olur. Belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P