banner177

banner193

ORHANELİ’NİN YÜZÜ SOSYAL DESTEKLERLE GÜLÜYOR

Orhaneli Belediyesi, ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlar başta olmak üzere birçok alanda hayata geçirdiği sosyal yardımlarla vatandaşın yanında olmayı sürdürüyor.

ORHANELİ BELEDİYESİ 13.12.2023, 16:53
ORHANELİ’NİN YÜZÜ SOSYAL DESTEKLERLE GÜLÜYOR

İhtiyaç sahiplerine yönelik gerçekleştirilen bazı uygulamalar ise şöyle;

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN DOST ELİ MAĞAZASI

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için mağaza konseptiyle hayata geçirilen ‘Dost Eli’ mağazasına giden Orhanelililer ayakkabıdan pantolona, monttan bebek bezine reyonlarda bulunan yüzlerce çeşitten dilediğini beğenip alıyorlar.

12 AY BOYUNCA ERZAK YARDIMI

Daha önce yalnızca Ramazan ayında yapılan erzak yardımlarını 12 ay boyunda devam ettiren Orhaneli Belediyesi, Sosyal Hizmetler Birimi tarafından yapılan mahalle taramalarında tespit edilen vatandaşlara erzak yardımının yanı sıra ihtiyaca göre temizlik ve sıcak yemek desteği de sunuyor.

ENGELLİ HİZMETLERİ

Engelli vatandaşların ihtiyaç duydukları araç gereçleri temin eden Orhaneli Belediyesi, mevcut araçların da bakımlarını, aracı olmayanlar için de sıfır araç temini yapıyor. Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte evde bakım hizmetlerinin sağlanmasına destek veriliyor. İhtiyaç duyulan hasta yatağı ve diğer araç gereçler de temin edilerek hastalara teslim ediliyor.

      

HOŞ GELDİN BEBEK

Hoş geldin Bebek projesi kapsamında yeni doğum yapan aileler evlerinde ziyaret edilerek, onlar için hazırlanan hediye paketleri veriliyor. "Hoşgeldin Bebek" ziyaretleri ile vatandaşların mutluluklarını paylaşırken aynı ailelerin ihtiyaçlarını tespit edilerek her konuda vatandaşın yanında olunmaya çalışılıyor.
 

KÜLTÜR GEZİLERİ

Halkın talepleri doğrultusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle başta Bursamız olmak üzere ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak için çeşitli geziler düzenleniyor.

SICAK YEMEK UYGULAMASI

Daha önce Ramazan ayı boyunca kurulan aşevi çadırı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verilmekteydi. Pandemi dönemi itibariyle aşevi çadırı uygulamasına son verilirken, Orhaneli personelleri tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine sıcak yemek dağıtılıyor.

OKUL GEZİLERİ

Okulların talepleri doğrultusunda öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı için başta sinema, tiyatro ve kitap fuarları gibi eğitici, kültürel ve sosyal geziler düzenleniyor.

YANGIN,  AFET YARDIMLARI

Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların evlerinde ve ahırlarında çıkan yangınlar sonrasında yerinde ziyaretler yapılarak ailelerin ihtiyaçlarını tespit ediliyor. Gerek gıda ve giyim gerekse eşya ve inşaat malzemesi noktasında her türlü desteği sağlayan Orhaneli Belediyesi zor gününde vatandaşların yanında oluyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P