banner177

banner193

ADAY NE ZAMAN BELİRLENECEK ? İYİ Parti Kılıçdaroğlu'nu istemiyor mu ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemediği yönünde iddialar var. Grup toplantısında 'Kimse merak etmesin, İYİ Parti burada' dedi.

POLİTİKA 02.02.2023, 10:04
ADAY NE ZAMAN BELİRLENECEK ? İYİ Parti Kılıçdaroğlu'nu istemiyor mu ?

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'ye rağmen aday olabilecek mi?" sorusuna cevap verdi. Öztrak, "Hiç kimse merak etmesin CHP de burada. Millet İttifakı'nın adayına liderler karar verecek" diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıya ilişkin açıklamada bulundu.

ADAY NE ZAMAN BELİRLENECEK?

CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Altılı masanın toplanacağı 13 Şubat'ta aday belirlenecek mi?" sorusuna Öztrak, "Aday belirleme sürecinin başladığını zaten liderler son yaptıkları zirvede sonra kamuoyuna açıkladılar. Dolayısıyla aday açıklaması onların takdirinde, uygun görülen zamanda yaparlar." yanıtını verdi.

"İNDİRİM YAPIN" ÇAĞRISI

Doğal gaz fiyatının sadece sanayici ve elektrik üreticileri için değil esnaf ve vatandaş için de düşürülmesini isteyen Öztrak, "Hem de öyle yüzde 13 yüzde 18 değil. Dünyada doğal gaz fiyatları yüzde 80 düştü diyorsanız, siz de faturalarda ona göre bir indirim yapın. Kışın en çetin, en soğuk günleri geldi kapımıza dayandı. Bunu yapacaksanız şimdi yapacaksınız. Bu soğuk kış günlerinde, vatandaşımızı biraz olsun rahatlatın." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hayat pahalılığının bu kadar hızlı arttığı bir dönemi daha önce hiç yaşamadığını öne süren Öztrak, Merkez Bankasına "Faiz indir" talimatı verildiğinde faiz ve enflasyonun yüzde 19 olduğunu, bir yıl içerisinde faizin yüzde 9'a düştüğünü, enflasyonun yüzde 83'e fırladığını kaydetti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P