banner177

banner193

BAKAN IŞIKHAN, "2024 YILI EMEKLİLERİN YILI"

 Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında devreye alacağı gıda, giyim, kırtasiye sosyal destek paketleriyle ihtiyaç sahiplerine nefes, esnafa ise can suyu olmaya devam ediyor. Bursa’da gıda, giyim, kırtasiye sosyal destek çekleri ile ilgili tanıtım toplantısı ve protokol imza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Bir defaya mahsus bütün emeklilerimize 5 bin lira ikramiye ödeneğimizi yaptık. Emekli aylıklarında artış oranını bütün emeklilerimiz için yüzde 49,25 olarak belirledik. 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan ettik” dedi.

POLİTİKA 29.02.2024, 09:23
BAKAN IŞIKHAN, "2024 YILI EMEKLİLERİN YILI"

Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşıyacak projeleri kararlı adımlarla hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan Türkiye’de ve Bursa’da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçirmeye devam ediyor. Aşevlerinden barınma evlerine, evde hasta ve yaşlı bakımından sünnet şölenlerine, ihtiyaç sahiplerine ekonomik destek sunan Kart16 uygulamasına kadar çok geniş bir yelpazede sosyal hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında da ihtiyaç sahiplerine nefes, esnafa da can suyu olmaya devam edecek. Geçmiş senelerde pandemiden etkilenen küçük esnafı ayakta tutabilmek için mahalle bakkallarıyla başlatılan projeye, hazır giyimciler, ayakkabıcılar ve kırtasiyeciler de eklenmişti. Daha sonra ihtiyaç sahibi öğrencilerin dahil edildiği proje, 2024’te de kartopu misali büyüyerek devam ediyor.



“Emeklilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın birçok çalışmasına yakından tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yapılan protokolün Bursalılara hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bakan Işıkhan, kadim devlet geleneğinin temel taşlarından olan sosyal devlet anlayışını hiçbir zaman terk etmediklerini dile getirdi. Bursa’nın Anadolu kültür kodlarının, kadirşinaslığın, hoşgörünün de şehri olduğunu belirten Işıkhan, “Devlet geleneğimizin en ince ayrıntısına kadar yaşatıldığını ve ayakta tutulduğunu Bursa’da gördük. Bizler de insanlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bilhassa emekliler açısından yürüttüğü çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Bizler de kurum olarak emeklilerimiz için çalışmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz. Bir defaya mahsus bütün emeklilerimize 5 bin lira ikramiye ödeneğimizi yaptık. Emekli aylıklarında artış oranını bütün emeklilerimiz için yüzde 49,25 olarak belirledik. 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan ettik. Emeklilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilerimiz için açıkladığı çalışmanın Bakanlık olarak sonuna kadar yanındayız. Protokolde emeği geçen Başkanımız Alinur Aktaş başta olmak üzere tüm kurumlarını kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:50
Güneş 05:37
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:24
Yatsı 22:03
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P