banner209

banner177

banner193

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT HAMLESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirliye konut projesinin müjdesini vererek, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların düşmesine de yol açacaktır" dedi.

POLİTİKA 02.08.2022, 09:41
CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT HAMLESİ

Kabine toplantısının sona ermesiyle açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mevcut sıkıntılarımızın üstesinden çok çalışarak, azmederek geleceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftalık aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında mevcut sıkıntıları bildiklerini ve bu sıntıların üstesinden çalışarak, azmederek geleceklerini söyledi.

"Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz"
TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlke kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu proje bitmek üzere. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli malzemelerle yapılacak bu konut projesinde yenilenebilir enerji sistemi kullanılacaktır. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların düşmesine de yol açacaktır. Şehit yakınları, gaziler ve emeklilere her zaman ki gibi yer ayrılacaktır. Ayrıca ilk defa evlenen geçlerimiz de kota sahibi olacaktır.

Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz"
Dünyanın enerji ve emtia fiyatlarındaki mevcut yükü uzun süre taşıyamayacağı açıktır. Hatırlarsanız bir dönem ayçiçek yağı üzerinden bir fırtına çıkartılmıştı. Şimdi hem ithalat kanalların açılması, hem de yerli üretimin artmasıyla bu konu gündemimizden kalmıştır. Gerekli tedbirleri alarak milletimizin bu endişeyi tekrar yaşamasının önüne geçiyoruz. Elektrik tarifelerinde yaptığımız benzer vergi indirimiyle faturaları düşürdük. Kur koruma, mevduat ve katılım hesapları büyük ilgi gördü. Bu yılın ilk 7 ayında Türk lirası ticari kredi rakamının 2.7 milyon liraya yükseldiğini görüyoruz. Çiftçilerimizin kullandığı kredi miktarı %82 sübvanse olmak üzere 152 milyar liraya ulaştı. Önümüzdeki süreçte bu amaçla hayata geçireceğimiz arz güvenliğiyle fiyat istikrarını birlikte gerçekleştirerek yeni adımların da hazırlıklarını sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü diğer alanlarla birlikte konut da yerine getirecek yeni projeler geliştirdik.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 04:03
Güneş 05:45
Öğle 13:05
İkindi 16:58
Akşam 20:16
Yatsı 21:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P